Oríste! - jóuw Griekenland forum

Volledige versie: Noodweer op Corfu
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Grieks eiland Corfu getroffen door zware regenval

Het Griekse eiland Corfu wordt geteisterd door hevige regenval. Op verschillende plaatsen moesten bewoners geëvacueerd worden. Een vrouw zou gewond geraakt zijn.
De hulpdiensten waren de hele nacht in de weer door de hevige regenval. Tientallen auto's en huizen zijn beschadigd.

Griekse meteorologen spreken over de hevigste regenval van de afgelopen 40 jaar.

Bron:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




17 nov 2010.


@Ger, ik heb vandaag nog gebeld met vrienden in Corfu en volgens hun is het echt niet zo erg geweest. Het regende fel maar niet in die mate dat ze hier schrijven. "We moeten ons geen zorgen maken..." zeggen ze Huh
Merkwaardig, ik zie zojuist op Alter dat er vannacht voor de kust van Lefkas een veerboot tegen de rotsen is gevaren. Het ziet er nogal heftig uit; ik heb echter niets over slachtoffers gehoord. Ook in dat nieuwsbericht had men het over het heftige weer de afgelopen dagen in de Ionische regio.
Maar goed, mensen op Corfu zelf kunnen dat natuurlijk het beste beoordelen. Gelukkig blijkt het daar dus mee te vallen.
Het kan soms spoken daar in de Ionische wateren (en dus ook op de eilanden). Wij waren de 2e week van oktober op Meganisi en toen stond onze hotelkamer blank, na een hele nacht hevig onweer en flinke regen, echt aan één stuk door bliksem. Toen we met de ferry weer terug gingen naar Lefkas, kwamen we in het havenplaatsje Vathi, wat helemaal blank stond. Het water in de haven was roodbruin van al het zand dat naar beneden kwam gespoelt. Zoveel regen hebben nog niet gehad in Griekenland, maar ja, als je dan ook alles gezien wil hebben......Big Grin.
Ik heb het ook net gezien op het nieuws, het is wel degelijk noodweer geweest met overstromingen en veel schade.
Volgens weeronline is er maar liefst 110 mm regen gevallen die dag, dus dat is een behoorlijke plensbui als ik me niet vergis.
Hier zijn 3 foto's van die gestrandde veerboot bij Lefkas te zien:

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Ger
Dat ging dus even "colossaal"'fout ! Ik ben benieuwd hoe ze deze ferry los gaan krijgen van de rotsen. Het lijkt mij dat er niet veel verval in waterhoogten (eb en vloed) is, zoals wij die kennen van de Noordzee.