Oríste! - jóuw Griekenland forum

Volledige versie: Lid van een social network?
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Ben je lid van een social network en wil je dat andere Oríste!-leden jou kunnen vinden?
Zet je URL in je profiel en bij elk berichtje verschijnt er een logo van het betreffende netwerk. Een klik daarop linkt je door naar de betreffende pagina. Ook in je profiel is je netwerk dan te zien.

Voorlopig alleen mogelijk voor:

[Afbeelding: facebook_large.png] Facebook
[Afbeelding: flickr_large.png] Flickr
[Afbeelding: hyves_large.png] Hyves
[Afbeelding: linkedin_large.png] Linkedin
[Afbeelding: myspace_large.png] MySpace
[Afbeelding: twitter_large.png] Twitter
[Afbeelding: youtube_large.png] YouTube

Ben je lid van een ander netwerk maar wil je dat ie ook in dit rijtje thuis hoort laat het even weten.

Je profiel kan je aanpassen door boven in het schrem op "GebruikersCs" te klikken. Ga vervolgens naar de linker kolom en klik daar helemaal onderaan op "Social network sites". Vul je accountnaam in; de rest gaat vanzelf.

Wil je geen social network sites toevoegen dan hoef je geen actie te ondernemen. Alles blijft dan bij het oude.Ger
Ach @Ger.Wat jammer dat je je niet aan deze gekte weet te ontrekken.Het spijt me echt heel erg.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.


Heb het gevoel dat ik me tegen de wassende stroom in moet rechtvaardigen in mijn afkeer van de zgn.'social media'.Lees via bovenstaande link hoe Justin Timberlake - niet bepaald een generatiegenoot van me -er over denkt.Elders zegt hij:"Ik hoef niet aan honderd of meer mensen tegelijkerttijd te laten weten hoe ik over iets denk.Als ik aan vrienden of verwante zielen iets te vertellen heb stuur ik ze wel een e-mailtje of sms-je.Daar heeft de hele wereld niets mee te maken!".
PS.JT is hoofdrolspeler en Oscarwinnaar in en met de film 'Social Network'.
Voor mij volstaat Oríste als sociaal netwerk.(+ nog wel een paar verwante plaatsen op internet).Als iemand anders dat een te klein wereldje vindt, heeft hij of zij natuurlijk mijn zegen!
(07 December 2010, 00:23)Alekos schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Ach @Ger.Wat jammer dat je je niet aan deze gekte weet te ontrekken.Het spijt me echt heel erg.

Ik begrijp wat je bedoelt Alekos, voor mij hoeft dat allemaal ook niet. Ik heb er helemaal niets mee. Sterker nog, ik ben van géén van deze netwerken lid. Maar aan de andere kant moet je wel mee gaan met de tijd. Die netweken worden nou eenmaal steeds populairder dus heb ik de beschikbare plugin voor dit forum ook maar geinstalleerd.


Ger

Ik sluit me volledig aan bij Alekos zijn bewoording, ik ben lid van Facebook maar sinds september heb ik hem op inactief gezet, ik vond het eigenlijk niet meer prettig vrienden te hebben die dat in feite niet waren....

En wat je er soms allemaal in leest, en dan verwonderd dat ze gespamt worden?!?! Ieder het zijne zou ik zeggen.

Choreftis.
Betrapt@Ger! Nou ja, een béétje dan. Ik zag je op Twitter, ik ben je zelfs aan het followen!

Maar ik zie dat je niet zo'n kwinkelier bent. En als ik niet voor mijn werk de nieuwste communicatiemedia een klein beetje in de gaten moest houden, zag je mij er ook nooit. Ik heb het niet zo op die persoonlijke digitale etalageramen. Het heeft iets... exhibitionistisch. (Maar dat is een persoonlijk standpunt natuurlijk, ik wil niemand voor het hoofd stoten.)

Maar misschien ben ik wel te oud (want ouder dan 25Hypocrite) en mis ik gewoon de Zeitgeist. De geschiedenis staat natuurlijk bol van de gemiste boten op communicatiegebied. De eerste Griekse filosofen weigerden bijvoorbeeld het schrift te gebruiken. Onderwijzen deed je mondeling, en je theorieën opschrijven was een teken van domheid. De boekdrukkunst, zo rond 1450 door Gütenberg uitgevonden, werd in sommige landen ook met argusogen bekeken. In het Osmaanse rijk was het drukken van boeken zelfs verboden, ik geloof tot in de negentiende eeuw. Toen de televisie kwam moesten we waken voor vervlakking (de ééndimensionale mens) en ik kan me nog goed herinneren dat mijn moeder me 15 jaar geleden waarschuwde voor internet, want dat zou het exclusieve domein zijn van pornoboeren en ander duister gespuis..

Ik weet het niet...

In ieder geval is Ger helemaal up-to-date. Ik wacht alleen nog op een iPhone applicatie van Oriste. Ger kennende is die volgende week klaar. ;)


Oeps..... inderdaad betrapt. Ik wist het niet eens meer en zie dat ik eigenlijk nog nooit iets heb geschreven op Twitter Big Grin
Maar ja, een tijdje geleden liepen op m'n werk een aantal hippe stagiaires rond die míj maar ouderwets vonden. Géén Facebook, Hyves of Twitter, dat kán toch helemaal niet in deze tijd? Dus toch maar aangemeld in een wanhopige poging m'n imago toch nog iets te "upgraden" om maar even in hippe taal te blijven.

Nee hoor, ik heb er eigenlijk niet zoveel mee; een telefoon is voor mij méér dan voldoende. Maar eerlijk is eerlijk, ooit riep ik ook heel stoer dat al dat internetgedoe en een GSM niets voor mij waren, gaat alleen maar ten koste van je echte familie- en vriendenkring. Kletsen en schrijven met mensen die je nog nooit gezien hebt, ik vond het maar niets. En zie hier, nu onderhoud ik een Griekenland-forum met bijna 300 vaste leden en nog veel meer meelezers. M'n mail check ik meerdere keren per dag en ik vergeet eerder m'n beurs dan m'n GSM.
Ik zeg dus nooit meer nooit; Oríste! is er in ieder geval klaar voor, voor iedereen die dat zou willen. Of ik dat ooit ook word, ik waag het te betwijfelen.........

By the way, die vaatwasbestendige Celestial Platinum uit jouw digitale handtekening lijkt me wel wat. Nu sta ik wekelijks met een emmer sop m'n schotel te ontdoen van de uitwerpselen van onze plaatselijke schijtlijster die altijd nét in de boom boven m'n installatie wil relaxen (waarom niet de veel mooiere boom bij de buren?). Dat kan dus ook veel moderner zie ik nu ;). Bedankt voor de tip Tina; ik ga er de komende tijd eens flink op Googelen of Twitteren. Als ik iets heb gevonden zet ik 't wel op m'n Youtube-account en deel het met andere Hyves-leden met een gezichtsboek.

Ger
Tja, ik vrees dat ik ook beetje vakmatig besmet ben geraakt… Vijftien jaar geleden wilde ik niet in internet geloven (maar was veertien jaar geleden al om!), zeven jaar geleden wilde ik niet bloggen (vijf jaar geleden begonnen) en dit voorjaar nog wilde ik niets met Twitter. Paar weken geleden de eerste aarzelende schreden op Twitterpad gezet… Op de een of andere manier lijkt dit een patroon Hypocrite

Ik ben er steeds meer van overtuigd geraakt dat de online communicatie zeer belangrijk is en nog belangrijker gaat worden. De basis wordt digitaal communiceren, aangevuld met fysiek elkaar ontmoeten (blijft belangrijk en leuk!), bellen en beetje gedrukte, geprinte, getekende of geschreven zaken. Je kunt banden live onderhouden en via online tools, soms gecombineerd. Het een is volstrekt anders dan het ander maar dat is juist waardevol. Informatie delen, meningen uitwisselen, tips geven, vragen stellen, advies op maat, ga zo maar door. Dankzij internet uitgebreid en zeer toegankelijk bereikbaar voor steeds meer mensen. En zij vinden elkaar op fora, blogs, Twitter enzovoort. Zeker de jongere generatie maar vergis je niet, vooral ook veel dertigers/veertigers zijn vrij fanatiek! Je deelt wat je wilt, net zo weinig en veel als je wilt. Natuurlijk wordt er overal een hoop onzin de wereld in gestuurd, maar dat is op feestjes en in vergaderingen vaak niet anders. De kunst is de onzin van de pareltjes te onderscheiden. Dan komt vertrouwen en gezond verstand om de hoek kijken. En wat de een wil weten vindt de ander op z’n minst oninteressant. Dus zoek je voor jezelf de meest ideale mix van bronnen. Leuk toch?

Poe, poe, wat een verhandeling. Was even oefenen;), binnenkort moet ik hier een artikeltje aan wijden, want ja, ook ‘mijn’ organisatie gaat (nog mee) digitaal!
Precies Ger, zo gaat het nou ook bij Twitter. Zelden een nachtegaal, wel heel veel incontinente lijsters.

Just for the record. Je wéét het toch wel hè, grote lijsters zoeken altijd de top van de hoogste boom.;)
Vanuit Den Haag schrijf ik in de vroege morgen om 04.56 uur dat de sneeuw behoorlijk uit de lucht komt. Terug denkende aan nog geen vier maanden geleden de zweetdruppels op mijn voorhoofd stonden en per minuut de trek in Mythos toenam.

.....en ik verdenk een ander incontinent vliegend gevleugeld object regelmatig elke denkbare plek
van onze auto te belasten met ontlasting.
heb er geen een van Big Grin