Oríste! - jóuw Griekenland forum

Volledige versie: Athene binnen 48 uur midden in de winter
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Athene plotseling in de kou

(Novum/AP) - Was het donderdagmiddag nog 22 graden Celsius in Athene, zaterdag konden auto's in de noordelijke buitenwijken van de Griekse hoofdstad alleen nog met sneeuwkettingen om de banden tegen de heuvels op.


De temperatuur zakte onder nul en door de ijzige wind uit het noorden voelde het nog kouder aan. De lichte sneeuw die in het centrum van de hoofdstad viel bleef niet liggen, maar in de bergen ten noorden van Athene moesten verschillende wegen vrijdagavond na hevige sneeuwval worden afgesloten. Vanwege de harde wind mochten de meeste passagiersschepen zaterdag niet uitvaren.

Bron:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.








Hier op Kreta was het ook 2 dagen bar en boos met temp van koud storm windkracht 7/8 en volop overlast van de regen.Sneeuw op het plateau van Katharo en Lashitti en de bergen boven Kalo Chorio
[Afbeelding: ka5s1w.jpg]

[Afbeelding: 2rhmkup.jpg]

en terwijl ik dit schrijf schijnt de zon alweer.
grz uit Agios Nikolaos
Arthur
Zal wel ff wennen zijn na die warmte Arthur.
Maar wees gerust, de kou komt weer deze kant op (het gaat hier vanaf vanavond weer vriezen en vanaf dinsdag weer sneeuwen).
Jij zit waarschijnlijk over enkele dagen weer in je shirtje aan je kaik te sleutelen ;)

Ger
Dagblad De Telegraaf wist zaterdag jl, het volgende te melden.

za 11 dec 2010, 15:41

Van korte mouw naar winterjas in Griekenland ATHENE -

Na wekenlange temperaturen van boven de 20 graden Celcius is zaterdag de winter alsnog ingetreden in Griekenland. In iets meer dan een dag tijd zakte de temperatuur twintig graden naar net boven 0. Het zuiden van het land kreeg te maken met sneeuw.


Zelfs in Athene, waar het zelden sneeuwt, vielen zaterdag de eerste vlokken. Ook op het eiland Kreta, waar het donderdag nog 25 graden was, sneeuwde het zaterdag in de bergen. In het noorden van het land was het nog wel zonnig, maar lag de temperatuur ook rond het vriespunt.

Griekse meteorologen stellen dat het land te maken heeft met een afgezwakte uitloper van het winterweer dat Midden-Europa afgelopen week in zijn greep hield. Maandag schiet de temperatuur weer omhoog. „Het is een soort weer-wisselbad”, aldus een Griekse meteoroloog op televisie.