Oríste! - jóuw Griekenland forum

Volledige versie: Kota Kapama; macheroni met kip
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Een tijdje geleden, toen ik aan het zoeken was naar verschillende varianten van Corfiotische gerechten, kwam ik in een oud mezzeboek dit gerecht tegen. Het lijkt op de variant van Corfu, alleen wordt hier veel minder ui en specerijen in gebruikt. Het is dus ook een snelle en makkelijke variant. Dus ik dacht, laat ik die vanavond, na aardig wat aanpassingen, eens uitproberen. (Op de een of andere manier is een behoorlijk aantal jaren geleden hier de donderdag pastadag geworden.  Cool  ) Die viel in heel goede aarde, dus vandaar dat ik mijn variant hier gelijk maar post. Ook dit gerecht kan met verschillende delen van de kip bereid worden. Voor diegenen die houden van kaneel, kan er meer kaneel gebruikt worden op de kipdelen zelf, of meer kaneelstokjes in de saus. Maar pas op, je gebruikt snel teveel, zeker met gemalen kaneel!
Het staat er in het recept ook bij: Nooit je pasta afspoelen maar na het afschudden (evt. wat vocht bewaren als je dat in de saus kan gebruiken) in de pan of schaal en goede, extra vierge olijfolie eroverheen schudden. Wees niet te zuinig! Behalve dat het je pasta een heerlijke smaak geeft, voorkomt het ook het plakken na het koken. Tijdens het koken heeft het geen zin om olijfolie in de pan te schenken, olie drijft nl. op water en hecht zich dus niet aan de pasta. 1L water op 100 gr pasta zorgt ervoor dat de pasta niet aan elkaar gaat plakken, en, de huisarts wil het niet horen, zout! Veel zout gebruiken bij het koken van pasta!
Het was deze week echt een Griekse week wat eten betreft, afgelopen zaterdag een etentje bij El Greco in Roeselare (België  Wink ), zondag hadden we de manitári stifátho, maandag de Griekse pittige pompoensoep en vandaag dus dit gerecht. Je hoort ze hier in huis niet klagen.  Big Grin Volgens mij hadden ze hier voor morgen een Griekse risotto besteld!  Rolleyes Enfin, wil je eens op een andere manier je bordje pasta hebben, kali orexi!






Het bruinen van de kipdelen.


Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Het braadvet en de olie helemaal opgenomen door de tomatenpuree.


Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






De kipdelen zwemmen in de saus.


Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






En de kip en de saus over de macheroni in de voorverwarmde schaal.


Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






KALI OREXI!
Ziet er weer heerlijk uit !
Was heerlijk. Bedankt Johan. Wij zijn samen. Heb alle gewichten/aantallen door de helft gedaan.
(02 November 2021, 09:36)Goedas schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Was heerlijk. Bedankt Johan. Wij zijn samen. Heb alle gewichten/aantallen door de helft gedaan.

Leuk om te lezen dat de recepten nog steeds uitgeprobeerd worden, dank je!
O zeker. En ze gaan uitgeprint in een ringband. Er ontbreekt niet een. Is al een best dikke map. Dit was heerlijk. Denk ook door de kaneel. Alles is opgegaan.
Hoi Johan

Ik gebruik ook regelmatig 1 van je recepten. Ook ik print ze uit. Dus door jou een extra leuk Grieks kookboek. Ga vanavond je bovenstaande recept maken. Heb er nu al trek in.

Bedankt voor je recepten een heel fijn weekend Marja
Hoi Johan

Gisteren je Kota Kapama gemaakt was echt heerlijk.

Groetjes Marja
Dank voor de complimenten! Smile