Oríste! - jóuw Griekenland forum

Volledige versie: Sofrito van Romeos Restaurant
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Dit is het tweede gerecht wat ik een aantal keer gemaakt heb na onze vakantie op Corfu. Het is ook het tweede gerecht wat ik heb kunnen maken dankzij de fantastische uitbater van Romeos Restaurant in Gouvia. Wij hebben daar zo'n 9 keer gegeten in de 15 dagen dat we op Corfu geweest zijn. Zie ook mijn vorige recept en het verhaal achter deze man: 
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.





Deze versie van Sofrito wordt dus gemaakt zonder tomatensaus en is zeer geschikt voor mensen die van knoflook houden!   Tongue
Ik gebruik zelf hiervoor sucadelappen, gaat uitstekend, maar met kalfsvlees wordt het nog malser. Een heerlijk gerecht!
Tip: je kan natuurlijk de hoeveelheid knoflook aanpassen aan eigen smaak!  Wink





Het vlees aanbraden in de pan:


Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Peterselie, knoflook, witte wijnazijn erover in een andere pan en laten sudderen:


Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Oh ja, ook belangrijk: na een heerlijk Griekse maaltijd een raki als digestief! Dit waren de glazen die je bij Romeos kreeg, niet één, maar twee of drie! 
Kali Orexi en Yamas!


Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Bedankt Johan het proberen waard. Wat leuk dat we nu ook een gezicht bij de kok hebben.
ga dit recept ook eens proberen.
Dienen die kalfslapjes niet plat geklopt te worden? Bij het sofrito gerecht dat ik doorgaans maak staat het althans zo.
(31 January 2022, 18:43)roefke schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




ga dit recept ook eens proberen.
Dienen die kalfslapjes niet plat geklopt te worden? Bij het sofrito gerecht dat ik doorgaans maak staat het althans zo.

Dat zie ik ook regelmatig bij de recepten staan. Maar deden ze bij Romeos niet en is ook niet nodig als je het rustig laat sudderen. Je mag ze gerust tussen 1 en 2 cm dik laten. Nu laat een kalfslapje zich wat makkelijker platslaan dan een sucadelap natuurlijk.  Smile   Kom op het internet zelfs varianten met varkenslapjes tegen? Iemand al eens gemaakt? Wij hebben er in ieder geval weer heerlijk van genoten! 
Deze vrijdag ook weer kookclub in Oostakker en zaterdag weer Grieken bij El Greco in Brugge, heerlijk!

(31 January 2022, 17:53)Goedas schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Bedankt Johan het proberen waard. Wat leuk dat we nu ook een gezicht bij de kok hebben.

Ja, ik dacht, gooi 'm er eens op voordat de veroudering echt toeslaat!  Big Grin
Ik vind dit zooooooooo waanzinnig lekker  Tongue Tongue Tongue
Ziet er heerlijk uit. Ik ga het zeker een keer maken.
Deze maand weer opnieuw gemaakt in een van de nieuwe pannen!

Klaar om te stoven:


Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






De met feta gevulde champignons op de bbq (je moet toch ook groentjes eten  Wink ):


Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






En samen met de knoflook/citroenaardappels een heerlijk maal!


Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.







Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.