Oríste! - jóuw Griekenland forum

Volledige versie: Snelle Treinen in Griekenland
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Vandaag 15 mei 2022 een nieuw tijdperk in Griekenland met de ingebruikname van de Hoge snelheidslijn Athene -- Thessaloniki.

Hieronder de tekst van Ypdodomes.com

De nieuwe ETR-treinen Athene-Thessaloniki zijn vanochtend gestart (en visa versa). Zie in detail de prijzen, de routes, de diensten. TRAINOSE SA _ Met het oog op een betere passagiersservice lanceert vandaag een nieuw reistijdperk met ETR-treinen, die extra dagelijkse diensten aanbieden en zorgen voor meer comfort en faciliteiten op de route Athene-Thessaloniki-Athene.

In het bijzonder kunnen ETR-treinreizigers profiteren van de volgende diensten:
Restaurant - Bar: Diensten worden met regelmatige tussenpozen aangeboden in het verbeterde gedeelte van het restaurant en in de rest van de trein (in de passagiersstoelen).
Stoel A: Stoelpassagiers krijgen gratis frisdrank/koffie, water en snacks op de passagiersstoel.
Kluisjes: Het is mogelijk om handbagage te stallen op de stations van Athene, Larissa & Thessaloniki.
AmeA / AMK: Voor de toegang tot stations en treinen worden speciale diensten verleend door gespecialiseerd personeel.
Informatie: Doorlopende informatie van het reizigerspubliek op de dokken en in de treinen.
Stroomvoorziening: Stopcontacten in treinen.
Huisdieren: Mogelijkheid tot gratis vervoer van kleine dieren in een kooi met maximale afmetingen 50x40x70.
Grote honden kunnen niet vervoerd worden. Geleidehonden zijn uitgesloten.
COVID-beschermingsmaatregelen: Alle beschermingsmaatregelen die door de bedrijfsvoorschriften worden geboden, zijn van toepassing.
De ETR470-treinen hebben negen rijtuigen, waarvan één een restaurant en bar, drie eersteklas rijtuigen en vijf economy class-rijtuigen.
Elke trein kan tot 475 passagiers vervoeren en bevat alle voorzieningen voor een ontspannen en snelle reis, waardoor de reiservaring wordt verbeterd.
Daarnaast is vanaf dinsdag 10 mei 2022 de exploitatie van de servicelijn exclusief voor ETR-treinen, 213 012 1010 (lijn met lokale kosten) gestart, met openingstijden van maandag t/m zondag van 8:00-20:00 uur.
Betalingsbeleid
Reguliere prijzen enkele reis:
Een plaats -> 65 € Athene-Thessaloniki / 48.6 € Athene-Larissa / 25.4 € Thessaloniki-Larissa
B plaats -> 55 € Athene-Thessaloniki / 41,5 € Athene-Larissa / 22 , 1 € Thessaloniki- Larissa
* Voor 20 dagen, dus voor reizen die plaatsvinden van 15/05/2022 tot 03/06/2022, geldt een korting van 20% op de definitieve ticketprijzen.
Reisschema's
De ETR - treinen hebben vertrek- en aankomststations op SS Athene en SS Thessaloniki, met een tussenstop bij SS Larissa.
Routes vanuit Athene per ETR: 07:22 (aankomst Larissa 09:58, aankomst Thessaloniki 11:20) en 17:22 (aankomst Larissa 20:00, aankomst Thessaloniki 21:21).
Routes vanuit Thessaloniki met ETR 07:08 (aankomst Larissa 08:25, aankomst Athene 11:03) en 17:08  Larissa 18:26, aankomst Athene 21:04)


Veel plezier vandaag,

Dick
Ik ben in volgens mij 2019 met de trein van Ath naar Thessaloniki geweest, vond t toen al supersnel en relaxed reizen,
maar zo te zien nu nog beter.....