Oríste! - jóuw Griekenland forum

Volledige versie: Supermarktketen Masoutis investeert in SYN.KA Crete Supermarkets
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
De ondertekeningsprocedures van de overeenkomst tussen de bedrijven Diamantis Masoutis SA en SYN.KA Crete Supermarkets SA werden voltooid, na goedkeuring door de Competition Commission. De overeenkomst omvat de overdracht van filialen op Corfu van de bedrijven "Galaxias SA" en "Markato SA" aan Masoutis en het plannen van de overdracht van filialen op de Egeïsche eilanden.
Wat Kreta betreft, werd de participatie van Diamantis Masoutis SA in het aandelenkapitaal van de vennootschap overeengekomen, waarbij de winkels hun bestaande identiteit zullen behouden. "Masoutis SA" investeert in totaal ongeveer 50 miljoen euro in overeenstemming met de "SYN.KA van Kreta".
In het bijzonder omvat "Masoutis", dat de voltooiing van de strategische overeenkomst met "SYN.KA Kreta" aankondigde, in zijn netwerk 19 winkels in Corfu onder de naam "Galaxy SA". - Markato " en nog eens 18 gelegen op Santorini, Syros, Paros, Chios, Naxos, Milos, Tinos en Kalymnos, die tot voor kort ook behoorden tot" SYN.KA Kreta ".

De geschiedenis van SYN.KA.
De Supply and Consumer Cooperative Limited Liability of Consumers of Crete werd in 1979 opgericht door 482 stichtende leden, gevestigd in de stad Chania. Het doel was om de bovenstaande situatie te veranderen in het voordeel van de consument. De missie van de Coöperatie was moeilijk en de enige manier om dit effectief te doen, was door op dezelfde manier met deze vervelende situatie om te gaan. Om deze reden is de coöperatie overgegaan tot het creëren van een modelsupermarkt die zou werken op basis van haar principes voor consumentenbescherming. Deze eerste SYN.KA-supermarkt opereerde in 1979 in de N. Episkopou & Minoos-straat in de stad Chania. Het was een kleine winkel met een oppervlakte van 150 m² en 6 medewerkers. Sindsdien is er een continue ontwikkeling van de vereniging geweest, die vooral werd bereikt omdat ze trouw bleef aan haar basisprincipes en waarden. Dit gegeven gaf het een groot concurrentievoordeel ten opzichte van andere supermarktketens, waardoor het vooral de markt van Chania en later heel Kreta domineerde. In 2014 gaat de Coöperatie met de overname van de supermarktketen Vidalis echter over tot een aanzienlijke investering die haar expansie voor het eerst buiten Kreta markeert. Met de overname van Vidalis SA opereert het via het nieuwe netwerk Super Market en Cash & Carry nu op 16 nieuwe locaties in Tinos, Paros, Kalymnos, Chios, Santorini, Syros, Milos en Naxos In 2020 kondigen de supermarkten SYN.KA aan dat ze nog groter worden en hun netwerk versterken met 19 winkels op het eiland Corfu, na de overname van de lokale supermarktketen Dimitra Markato. Vandaag de dag hebben de leden van de Coöperatie de 5.600 overschreden en nemen ze voortdurend toe, de vestigingen van SYN.KA zijn 74 geworden, het aantal werknemers is meer dan 1.600 en de jaaromzet van de Coöperatie heeft € 225 miljoen bereikt.

Bron: Naxospress
Vriendelijk personeel hier in de SYNKA van Ierapetra.