Eindelijk weer eens tijd om een nieuw recept uit te schrijven!
Afgelopen weekend heb ik een variant gemaakt op Kleftiko. Ik vond de basis hiervoor een in Grieks kookboek wat ik op een boekenmarkt heb gevonden. Ik heb geen idee of ik het een juiste Griekse benaming heb gegeven. Ik hoor het graag als het niet klopt!
Ik heb het gerecht gemaakt in aardewerken schaaltjes/borden die de perfecte maat hebben voor één persoon. Je kan dit natuurlijk ook in een pakketje van vetvrij papier bereiden. Het recept heb ik uitgeschreven voor vier personen, maar hier thuis maak ik het voor twee, omdat mijn vrouw en ikzelf de enige liefhebbers van lamsvlees zijn.
Maak er een lekkere Griekse salade naar keuze bij en wat brood om de sappen uit het schaaltje te kunnen opdeppen, heerlijk!
Zoals je ziet houden wij van knoflook, ben je geen echte liefhebber (bestaan die dan?
), dan kan je de hoeveelheid halveren. Weglaten zou ik niet doen, want de knoflook zorgt voor een heerlijk sapje/bouillon onderin het schaaltje!
Een heerlijke droge Griekse wijn past hier perfect bij (en natuurlijk ook een ijs-en ijskoude Mythos in een bevroren glas!)
Ik zou zeggen, geniet ervan! Kali Orexi!
En hieronder stap voor stap foto's van de bereiding:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
Johan we hebben dit gerecht vanavond gemaakt. Het was heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar. Ik dacht een foto te nemen om deze hier te plaatsen, maar dat is niet gebeurd.
Bedankt voor dit recept.
Els en Guy
(18 December 2022, 21:46)Els DR schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
Johan we hebben dit gerecht vanavond gemaakt. Het was heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar. Ik dacht een foto te nemen om deze hier te plaatsen, maar dat is niet gebeurd.
Bedankt voor dit recept.
Els en Guy
Ik ben blij dat jullie er van genoten hebben!
Njammie! Zet ik deze week op onze menu!
Johan waar kan ik lamskoteletjes door vervangen? Recept lijkt mij heerlijk.
(02 January 2023, 13:14)Goedas schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
Johan waar kan ik lamskoteletjes door vervangen? Recept lijkt mij heerlijk.
Wij willen het met kipfilet maken.
Wordt de oventijd dan wellicht korter?
Je zou de lamskarbonaadjes inderdaad kunnen vervangen door kip. Dan zou ik wel voor kippendijfilets kiezen en die in niet te grote stukken snijden. Als je voor kipfilet gaat wordt het te droog ben ik bang. De garingstijd kan hetzelfde blijven als je de kippendijfilets niet aanbraadt, maar ze onbewerkt toevoegt. Wel goed van tevoren kruiden naar smaak! Eventueel na 1 uur en een kwartier even een satéprikker door het folie heen in de kip prikken om de garing te controleren. Als je de kippendijfilets toch aanbraadt, kan de garingstijd terug naar max. 1 uur, zorg er dan wel voor dat je de aardappelschijfjes niet te dik snijdt, of gebruik eventueel voorgegaarde schijfjes uit de koeling van de supermarkt.
Ik hoor graag wat de bevindingen zijn!
(02 January 2023, 15:24)JohanV schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
Je zou de lamskarbonaadjes inderdaad kunnen vervangen door kip. Dan zou ik wel voor kippendijfilets kiezen en die in niet te grote stukken snijden. Als je voor kipfilet gaat wordt het te droog ben ik bang. De garingstijd kan hetzelfde blijven als je de kippendijfilets niet aanbraadt, maar ze onbewerkt toevoegt. Wel goed van tevoren kruiden naar smaak! Eventueel na 1 uur en een kwartier even een satéprikker door het folie heen in de kip prikken om de garing te controleren. Als je de kippendijfilets toch aanbraadt, kan de garingstijd terug naar max. 1 uur, zorg er dan wel voor dat je de aardappelschijfjes niet te dik snijdt, of gebruik eventueel voorgegaarde schijfjes uit de koeling van de supermarkt.
Ik hoor graag wat de bevindingen zijn!
Bedankt. Ik heb het aan mijn 'chefkok' doorgegeven.
Ik ben benieuwd naar je ervaring John. Lijkt mij ook wel wat met kippendij file.
(02 January 2023, 18:11)Goedas schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
Ik ben benieuwd naar je ervaring John. Lijkt mij ook wel wat met kippendij file.
Ik ben mijn vrouw aan het aansporen.
Ze is niet zo van de kippendijen ivm het vet maar ik ga ze proberen te overtuigen.
Het lijkt mij heerlijk.
Ik heb wel alvast de ingrediënten besteld.
(02 January 2023, 18:11)Goedas schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
Ik ben benieuwd naar je ervaring John. Lijkt mij ook wel wat met kippendij file.
Het was een succes. Heerlijk!
Yvon gebruikte kippendijen en voor de rest alles volgens het recept van Johan. Om de smaak van de kip iets te versterken had ze daarover wat giros kruiden gestrooid. En inderdaad waren de kippendijen precies goed waar gewone kipfilet waarschijnlijk te droog was geworden. Ze had alles verdeeld over 4 cocotte pannetjes maar we hebben gewoon 2 pannetjes per persoon op omdat het zo lekker was.
De foto's:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
Ziet er heerlijk uit en wat mooi opgediend.
Blij dat het goed gesmaakt heeft John!
Gisteren dit recept gemaakt met kipdijfilet. Wel de tomaten geschild en royaal gebakken uien gedaan zodat ik twee keer een laagje uien kon doen.
Was een topper en een blijver. Volgende keer proberen met lamsvlees!
(30 January 2023, 08:30)Martino schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
Gisteren dit recept gemaakt met kipdijfilet. Wel de tomaten geschild en royaal gebakken uien gedaan zodat ik twee keer een laagje uien kon doen.
Was een topper en een blijver. Volgende keer proberen met lamsvlees!
Dank je Martino! Hoop dat het je met lamsvlees net zo goed smaakt!
zou ik ook gewoon parmezaan kaas kunnen gebruiken?
(18 February 2023, 14:09)roefke schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
zou ik ook gewoon parmezaan kaas kunnen gebruiken?
Hoi Roefke,
Ik heb de laatste keer Parmezaan gebruikt en dat was heerlijk. Ik heb wel met de kaasschaaf schijfjes gedaan en niet geraspt zoals Johan ook al schreef.
Ik heb er gelijk weer zin in om dit recept
te maken !
Ziet er lekker uit. Ik ga het binnen kort maken.
(30 January 2023, 08:30)Martino schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid
registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid
meld je dan aan.
Gisteren dit recept gemaakt met kipdijfilet. Wel de tomaten geschild en royaal gebakken uien gedaan zodat ik twee keer een laagje uien kon doen.
Was een topper en een blijver. Volgende keer proberen met lamsvlees!
Dit recept gisteren weer gemaakt. Had nog een stuk paprika in de koelkast, dit erbij gedaan in de potjes.
Is een blijf een topper!
Vandaag iets met aubergine uit eigen tuin want die moeten van de plant. Nog even nadenk wat het moet gaan worden