08 July 2024, 13:31
Eindelijk is er weer één!
Afgelopen maand tijdens onze vakantie in Kalamata gingen we een keer uit eten bij restaurant Kentrikon. Daar stond Spetzofai op de kaart, maar niet zoals ik hem altijd maak en ken. Het was namelijk een samengesteld gerecht met kritharaki. Het deed wel een beetje aan een Yiouvetsi denken. Het gerecht beviel goed en de vrouw des huizes wilde dat nog wel eens eten en daarom ben ik er thuis ook mee aan de gang gegaan en hier is dan het resultaat!
Ik gebruik dezelfde gietijzeren pan die ik ook voor de Yiouvetsi gebruik, omdat die pan met minimale warmtetoevoer een goede warmteverdeling heeft waardoor de kritharaki mooi gelijkmatig gaart. Gebruik een zo breed mogelijke pan, dat is beter dan een smalle hoge.
Deze keer heb ik Catalaanse worst gebruikt, maar de echte Griekse boerenworst maakt dit gerecht natuurlijk helemaal af! Helaas had ik die niet meer in huis, dus binnenkort maar weer eens bij mijn leverancier in Tilburg langs! Ook is die Griekse worst beter in dunne plakjes te snijden.
Al met al een makkelijk en smakelijk gerecht en mijn vrouw was ook blij met me!
Afgelopen maand tijdens onze vakantie in Kalamata gingen we een keer uit eten bij restaurant Kentrikon. Daar stond Spetzofai op de kaart, maar niet zoals ik hem altijd maak en ken. Het was namelijk een samengesteld gerecht met kritharaki. Het deed wel een beetje aan een Yiouvetsi denken. Het gerecht beviel goed en de vrouw des huizes wilde dat nog wel eens eten en daarom ben ik er thuis ook mee aan de gang gegaan en hier is dan het resultaat!
Ik gebruik dezelfde gietijzeren pan die ik ook voor de Yiouvetsi gebruik, omdat die pan met minimale warmtetoevoer een goede warmteverdeling heeft waardoor de kritharaki mooi gelijkmatig gaart. Gebruik een zo breed mogelijke pan, dat is beter dan een smalle hoge.
Deze keer heb ik Catalaanse worst gebruikt, maar de echte Griekse boerenworst maakt dit gerecht natuurlijk helemaal af! Helaas had ik die niet meer in huis, dus binnenkort maar weer eens bij mijn leverancier in Tilburg langs! Ook is die Griekse worst beter in dunne plakjes te snijden.
Al met al een makkelijk en smakelijk gerecht en mijn vrouw was ook blij met me!
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.