Oríste! - jóuw Griekenland forum

Volledige versie: Spetzofai me Kritharáki
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Eindelijk is er weer één!
Afgelopen maand tijdens onze vakantie in Kalamata gingen we een keer uit eten bij restaurant Kentrikon. Daar stond Spetzofai op de kaart, maar niet zoals ik hem altijd maak en ken. Het was namelijk een samengesteld gerecht met kritharaki. Het deed wel een beetje aan een Yiouvetsi denken. Het gerecht beviel goed en de vrouw des huizes wilde dat nog wel eens eten en daarom ben ik er thuis ook mee aan de gang gegaan en hier is dan het resultaat! 
Ik gebruik dezelfde gietijzeren pan die ik ook voor de Yiouvetsi gebruik, omdat die pan met minimale warmtetoevoer een goede warmteverdeling heeft waardoor de kritharaki mooi gelijkmatig gaart. Gebruik een zo breed mogelijke pan, dat is beter dan een smalle hoge.
Deze keer heb ik Catalaanse worst gebruikt, maar de echte Griekse boerenworst maakt dit gerecht natuurlijk helemaal af! Helaas had ik die niet meer in huis, dus binnenkort maar weer eens bij mijn leverancier in Tilburg langs! Ook is die Griekse worst beter in dunne plakjes te snijden.
Al met al een makkelijk en smakelijk gerecht en mijn vrouw was ook blij met me!  Big Grin




Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Ziet er zeer smakelijk uit. Gaan we ook maar eens proberen.
Wat een verrassend gerecht. Zeker het proberen waard.
Johan de worst, Griekse boerenworst, lijkt dat een beetje op chorizo?

Zou je ook varkenssaucijzen kunnen gebruiken?
(09 July 2024, 07:56)Martino schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Johan de worst, Griekse boerenworst, lijkt dat een beetje op chorizo?

Zou je ook varkenssaucijzen kunnen gebruiken?

Hi Martino. Nee, die worst is totaal anders. Is wel een hele stevige worst en het klinkt misschien gek, maar als je hem bakt doet hij me een beetje denken aan een gegrilde rookworst. (Dat kan aan mijn Covid besmetting liggen, mijn smaak en vooral reuk is sindsdien wat afwijkend).  Cool Is een worst die heerlijk is gekruid.
Zie het plaatje van de worst die ik meestal gebruik:


Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Je kan in principe elke worst gebruiken die je maar lekker vindt, dus ook bakchorizo of varkenssaucijzen hoor! Ik heb deze keer Catalaanse worst gebruikt, is ook van varkensvlees, alleen niet zo stevig en minder gekruid. Gewoon je eigen smaak volgen!
Ik denk dat ik hem maar een keer in Tilburg moet gaan halen want je maakt mij nieuwsgierig  Wink

Ik was net bij mijn poelier( een goeie ) op de markt en die had Kalkoenchipolata liggen. Ik heb die gekocht en gaat en daarmee proberen. Resultaat zal ik nog wel vermelden.

Ik zag dat ze bij de "Smaken van Griekeland" ook veel soorten worst hebben. Toch ook maar even naar kijken.

Website: 
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.