Oríste! - jóuw Griekenland forum

Volledige versie: Ryanair, Ναι of Oχι ?
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
[Afbeelding: 1969_7.jpg]

De afgelopen tijd zien we prijsvechters van steeds meer regio-luchthavens en in de grensstreek richting Griekenland vliegen.
Aan de andere kant hoor en lees ik veel klachten over met name RyanAir.

Zo zouden de exorbitant hoge tarieven voor ruim- en zelfs handbagage het prijsvoordeel weer teniet doen. Ook de service schijnt allesbehalve acceptabel te zijn.
Gisteren zag ik in het programma "DAS je goed recht" een voorbeeld van een mevrouw die op de heenweg haar handbagage gewoon mee kon nemen om vervolgens op de terugweg geweigerd te worden met diezelfde handbagage. Een "wellus-nietus" discussie resulteerde in het feit dat ze haar terugvlucht moest missen en een nieuwe vlucht moest boeken - en betalen-. Kijk hier naar dat filmpje:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.





(het bewuste fragment begint op 20:40)

Ik vraag me af of het werkelijk zo slecht is gesteld met de service en (bagage)voorwaarden van deze maatschappij. Zijn er hier lezers die wellicht uit eigen ervaring iets hierover kunnen en willen vertellen? Wegen de ongemakken op tegen de lagere prijs en/of is die prijs wel zo laag als je voor alles nog eens extra moet betalen?

Ik ben reuze benieuwd.............

Ger
Ryanair is gekozen tot slechtste luchtvaartmaatschappij ter wereld:

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.






Ik heb er zelf geen ervaring mee, want ik ben er toch wel huiverig voor.
Ben met Ryanair al naar Spanje gegaan en was daar best tevreden over. Je kan natuurlijk niet verwachten dat je drankjes en een maaltijd aangeboden krijgt voor de discountprijs die je soms maar betaalt. En op een vlucht(je) van 2 uren hoeft dat voor mij ook niet.
Wat bagage betreft: Wat je voor ruimbagage extra dient te betalen zorgt er wel voor dat je prijsvoordeel weg is. Toen ik het eens bekeek om, met 2 personen, van Charleroi naar Volos (en terug) te vliegen, bleek dat we toch beter af waren met Aegean vanaf Brussel naar
Athene en vervolgens met de trein naar Volos. Duurt natuurlijk wel een stuk langer maar heeft ook zijn charmes.
ben al een aantal malen met Ryanair gevlogen (Engeland/Spanje en Kos )
Het is een goedkoop en makkelijke manier van reizen als je even weet hoe het werkt.

Je moet namelijk niet verwachten dat ze je aan het handje meenemen en is duidelijk "help-je-zelf"
Bij het boeken moet je weten of ja al of niet een koffer wilt meenemen en daar betaal je voor.

Sinds 2 jaar zijn op alle vliegvelden en bij alle maatschappijen de regels aangescherpt voor bagage en het gewicht daarvan.
Jaren geleden kon je met name bij Olympic Airways ( toen nog geen private onderneming) op bijvoorbeeld binnenlandse vluchten mensen zien zeulen met de meest zware en gekke bagage ( ik heb ze gezien met een rol tapijt en een mand met sinaasappels).
Dus niet alleen Ryanair hanteert strenge regels.

Ook dien je van tevoren via internet in te checken en je boarding card uit te printen.
Als je hier handig in bent is er niets aan de hand.
Ook aan boord is er weinig service en die verlang ik ook niet (bij transvertragia... eh ... transavia heb je ook "welkom aan boord bij onze ala carte service"die bestaat uit oploskoffie en een koude saucijzenbroodje tegen betaling)

als ik dan op voordelig op Griekse grond geland ben voel ik me snel weer thuis.
Ryanair is best ok. Basic maar ook basic prijzen
Ik heb nog geen ervaring met Ryanair omdat ik het prijsvoordeel nog niet zie. Inderdaad zeer goedkope vluchten naar Griekenland (vanaf 6 euro) maar vertrek Frankfurt Hahn of Charleroi bij Brussel. Laatste is overigens duurder (vanaf 39 euro meen ik). Het hele plaatje doorgerekend scheelde voor de zomer uiteindelijk 50-75 euro p.p. als je ook benzine, parkeren enz meeneemt. Hahn is met openbaar vervoer niet te bereiken. Voor Charleroi betaal je per trein meer dan je ticket. Tel daarbij op de reistijd (Hahn 5 uur, Brussel 2-3 uur) dan gaf voor mij het comfort doorslag van vertrek Amsterdam. Laatste jaren met Olympic gevlogen en service/beenruimte is uitstekend. Alleen transfer Athene is waardeloos. Nooit op tijd. Dit jaar weer met Transavia die qua prijs gelijk is maar een rechtstreekse verbinding heeft.

O ja, Ryanair heeft ook al typische humor uitgelokt. Niet Grieks maar geeft wel de gedachten weer...
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.