Oríste! - jóuw Griekenland forum

Volledige versie: satelliet ontvangst
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Hallo Ger,

Weer eens moet ik gebruik maken van jouw deskundigheid.

Nadat ik alles had aangeschaft voor HD ontvangst en het hele spul geinstalleerd was had ik een geweldige ontvangst van zowel Astra 1 als Astra 3.
Na enkele dagen begonnen de problemen en het beeld was dan weer helder en dan weer heel donker.
De man van de Fa. Expert heeft tot drie keer alles nagemeten en versteld.
Hij is maar amper vertrokken of het begint weer, na 10-15 minuten, valt het beeld terug naar donker en dan weer naar licht; dat blijft zo maar doorgaan.

Is het mogelijk dat hij met zijn apperatuur niet zuiver genoeg kan afstellen of ligt het aan mijn TV toestel.

Bij voorbaat dank voor je antwoord.

Grtz.Wick








Wick, als een schotel niet goed staat afgesteld krijg je geen beeld of beeld met artifacts (van die blokjes die her en der verschijnen). In het ergste geval krijg je freezes (beeld "bevriest") of het beeld valt helemaal uit.
Bij de door jou omschreven klacht is er waarschijnlijk niets mis met de afstelling van je schotel; het lijkt me meer een verbindingsprobleem waarbij ik in eerste instantie de (HDMI)-kabel als hoofdverdachte zie. Haal die kabel er eens uit en verwissel 'm. Of wiebel er wat mee terwijl je je TV in de gaten houdt. Kijk eens of het menu van je satreceiver dezelfde klacht geeft. Grote kans dat dat zo is. In dat geval is er dus sprake van een defekte kabel en/of aansluiting of een storing in je TV. Zie je een mogelijkheid om een ander toestel op je satreceiver aan te sluiten?

Succes,
Ger
Ger,
Inderdaad als de kabel beweeg achter aan de receiver valt soms het hele beeld weg. Maar dit is een coaxkabel met het opschrift : 75 OHM EN 50117-2-4 47110, zegt jou dat iets.
Moet ik gaan voor een andere; een speciale HDMI kabel aansluiting van de receiver naar de TV en de aansluiting van kabel met de wit-rood-gele stekkers verwijderen.
Bvd. Wick
Als ik het goed begrijp is je TV met de receiver verbonden middels een Coax-kabel? Dan haal je toch niet het optimale uit je installatie. Tussen je receiver en tv hoort een HDMI-kabel of, als je TV dat niet ondersteunt op z'n minst een scart-kabel.
Ok Ger, ik ga nu een HDMI-kabel kopen in Vathi en laat je uiteraard vandaag nog het resultaat weten.
Grtz.Wick
Hallo Ger,

Het is........gelukt!
Mede dank zij jouw advies.
Kraakhelder beeld en ik kan zelfs de tijd aflezen van de polshorloge van de presentator! isdaniewa!

TOPPIE.

Grtz.Wick

(15 March 2011, 17:21)wick schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




ik kan zelfs de tijd aflezen van de polshorloge van de presentator!

Nou, da's toch mooi Wick? Kan je je eigen horloge meteen op Marktplaats zetten Big Grin
Fijn dat je nu ook optimaal van je HD-ontvanger kunt genieten. Analoog kijken via de coax of digitaal via de HDMI-ingang, da's nogal een verschil.

Ger