Zo mooi, zo lekker. - Afdrukversie +- Oríste! - jóuw Griekenland forum (https://www.wageral.nl/oriste) +-- Forum: Καλή όρεξη! - Eet smakelijk! (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=52) +--- Forum: Eten & drinken in Griekenland - alles over Griekse keuken (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=53) +--- Discussie: Zo mooi, zo lekker. (/showthread.php?tid=1896) |
Zo mooi, zo lekker. - martin - 26 April 2012 Voorgerecht: Tartaar van rauwe coquille met citroenschil en basilicumolie Wijn: Gerovassiliou wit 2011 Hoofdgerecht: Gebakken lende van verse kabeljauw met een mousse van wortel, olijfolie peper en peterselie Wijn: Gerovassiliou Chardonnay 2009 Zo mooi kunnen Griekse wijnen bij niet-Griekse gerechten zijn! Mvg Martin RE: Zo mooi, zo lekker. - ADO - 26 April 2012 De laatste tijd als ik Oriste lees krijg ik altijd honger.......:) RE: Zo mooi, zo lekker. - Wilma - 27 April 2012 (26 April 2012, 20:21)martin schreef: Martin, Dit vind ik nou jammer... Je komt nu met een leuk recept aan op het Eet smakelijk/ eten en drinken in Griekenland forum ... (en we weten nu eigenlijk nog niets hierover) Ik heb die recepten niet kunnen vinden...(alleen bij smulweb het voorgerecht wat er een klein beetje op leek) Het drinken erbij staat wel heel erg duidelijk vermeld ..Ik snap wel dat je alles aangrijpt om reclame te willen maken over de wijnen die je verkoopt ...waarom niet gelijk even de linkjes van het recepten erbij vermeld? dat is wel zo leuk voor de vele niet drinkers onder ons ;) en dan is iedereen tevreden.. RE: Zo mooi, zo lekker. - martin - 27 April 2012 Beste Wilma, De recepten zul je ook niet vinden, ik heb ze gekregen van een chefkok. Maar ik wil ze best vermelden hoor. Koop bij een goede viswinkel verse coquilles (vermeld erbij dat je ze rauw eet ) en hak ze fijn als een tartaar. Rasp de schil van een citroen eraf en meng dit met de coquille. Pureer in een staafmixer een bosje verse basilicum met mooie Griekse olijfolie, en wat vers gemalen peper en garneer over de coquilletartaar. Schil, snij en kook winterwortel ( 1 p.p. ) tot deze gaar is. Pureer in keukenmachine of met staafmixer tot puree en monteer met enkele klontjes roomboter, peper en zout tot een gladde, en romige mousse. Bak intussen de kabeljauwlendes om en om tot ze net gaar zijn, anders worden ze droog en taai. Garneer met vers gesneden peterselie en mooie Griekse olijfolie. En dan een mooi glas wijn erbij natuurlijk Kali orexi. Mvg Martin RE: Zo mooi, zo lekker. - Imogen - 27 April 2012 (27 April 2012, 10:17)martin schreef: Wist echt niet wat ik moest gaan eten vanavond, maar dit klinkt erg lekker en heb er spontaan zin in gekregen. En ja het is vrijdag he, dus visdag. Imogen RE: Zo mooi, zo lekker. - Wilma - 27 April 2012 Top...Dank je wel Martin Het lijkt mij heerlijk en leuk om het een keer uit te proberen! vr gr Wilma RE: Zo mooi, zo lekker. - meine f - 27 April 2012 ik ben slager van beroep ik zou niet weten waar de lende van een kabeljau zit heeft die vis voor en achter poten RE: Zo mooi, zo lekker. - Wilma - 28 April 2012 Zalmlende is een andere benaming voor zalmfilet ..gelezen op een menukaart van een restaurant..zoals hieronder .. >>Gebakken zalmlende Een prachtig stukje zalmfilet, in roomboter gebakken en geserveerd met een fraaie bearnaise saus<< RE: Zo mooi, zo lekker. - Beems - 28 April 2012 (27 April 2012, 22:38)moystaka schreef: Daarom heb je ook visboeren RE: Zo mooi, zo lekker. - meine f - 28 April 2012 gelukkig heb je geen vleesboeren RE: Zo mooi, zo lekker. - Arthur - 28 April 2012 (28 April 2012, 14:04)moystaka schreef:Hij is goed @buurman RE: Zo mooi, zo lekker. - martin - 28 April 2012 even googlen dan kom je kabeljauwlende vaak genoeg tegen Mvg Martin |