Oríste! - jóuw Griekenland forum
2de grootste brug van Griekenland - Afdrukversie

+- Oríste! - jóuw Griekenland forum (https://www.wageral.nl/oriste)
+-- Forum: Het relaxhoekje ( Griekse Muziek - Films - Series - TV-programma's - Literatuur - Reisverhalen - Internet ) (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=41)
+--- Forum: Op weg naar/in Griekenland - over land - over zee - door de lucht (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=118)
+--- Discussie: 2de grootste brug van Griekenland (/showthread.php?tid=5094)2de grootste brug van Griekenland - Patrick - 31 January 2016

De Tsakona brug, met een lengte van 390 meter de 2de grootste brug van Griekenland na de Rio-Antirio brug, is geopend. De nieuwe brug is meteen ook het laatste stuk van de snelweg tussen Tripoli en Kalamata dat nog diende afgewerkt te worden. Hierdoor is ook de reistijd van/naar Athene behoorlijk ingekort.

Een impressie van de nieuwe brug:

Een filmpje over de bouw van de brug is hier te zien:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.RE: 2de grootste brug van Griekenland - Dafne - 31 January 2016

Dank je wel. Mooi om te zien.


RE: 2de grootste brug van Griekenland - Vito - 31 January 2016

Hoef je nu niet meer die kronkelweg door de bergen te nemen? Dat scheelt zeker veel tijd.
Dafne, weet jij hoe lang je er nu over doet van Athene naar Kalamata?


RE: 2de grootste brug van Griekenland - Patrick - 31 January 2016

Van de luchthaven naar Kalamata zal nu zo'n 2.30 uur worden schat ik.


RE: 2de grootste brug van Griekenland - Nanny - 01 February 2016

Mijn man is rond de kerst vanuit Peristeri( Athene) naar Kalamata gereden in tweeenen half uur.


RE: 2de grootste brug van Griekenland - ElsR - 01 February 2016

Ja en die k#%*^$£¥!-weg naar Patras is nog steeds niet klaar zeker? Waar zoveel vrachtverkeer over dendert? Tussen de 2 grootste havens van het land? Die Grieken toch met hun prioriteiten ....


RE: 2de grootste brug van Griekenland - chris - 01 February 2016

Nee, die weg is nog niet klaar. Ben daar de afgelopen tijd 2 keer over gereden. Vooral in het donker is het een ware nachtmerrie. Van Patras tot aan Korinthe een baan, afgezet met een kermis aan reflectie, stapelgek wordt je er van. Maar tol betalen zul je!


RE: 2de grootste brug van Griekenland - Rododafni - 01 February 2016

Toch zijn hele stukken al wel klaar, maar helaas dan alleen één richting op. Omdat ze ernaast op de andere baan dan nog bezig zijn, rij je zowel heen als terug dus over die ene baan die wel klaar is en daar staan inderdaad heel veel reflectoren tussen de verkeersstromen. Die weg afmaken op redelijke termijn zal wel lukken, maar de geplande tunnels kampen met grote technische tegenslagen en zullen denk ik wel langer nodig hebben.
Toch kunnen de Grieken wel degelijk mooie tunnels maken, kijk maar naar de kaka skalia tunnels op het stuk Athene-Korinthos, die zijn schitterend.
En die tol ? Zo duur is dat nou ook weer niet. Korinthos Patra kost echt maar een paar euro.


RE: 2de grootste brug van Griekenland - chris - 01 February 2016

Nou, met een wat grotere bus of camper betaal je best wat. ( wisselt soms per dag). Maar je zou geld toe moeten krijgen op zo'n weg,plus gevarengeld.?


RE: 2de grootste brug van Griekenland - Patrick - 01 February 2016

(01 February 2016, 13:18)chris schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Nou, met een wat grotere bus of camper betaal je best wat. ( wisselt soms per dag). Maar je zou geld toe moeten krijgen op zo'n weg,plus gevarengeld.?

Goh, vanaf 1 april (en het is geen grap) dienen vrachtwagens kilometerheffing te betalen in België. Dat is ook betalen om in de file te staan. Big Grin