Oríste! - jóuw Griekenland forum
Makreel met rijst uit de oven - Afdrukversie

+- Oríste! - jóuw Griekenland forum (https://www.wageral.nl/oriste)
+-- Forum: Το καφενείον- Het Griekse praathoekje (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=46)
+--- Forum: Το Στέκι - het ledenhoekje (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=135)
+---- Forum: De Griekse keuken thuis (JohanV's blog) (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=137)
+---- Discussie: Makreel met rijst uit de oven (/showthread.php?tid=5338)



Makreel met rijst uit de oven - JohanV - 22 May 2016

Deze week van genoten. Ik heb gekozen voor filets, puur voor het gemak, dacht ik. Enkel de visboer had geen filets binnen gekregen, maar wel verse makreel. Heb hem daar filets van laten snijden, ben ik uiteindelijk nog 20 minuten bezig geweest om met een pincet de graten te verwijderen Confused
Maar ja, het resultaat mocht er wezen Tongue
Er gaan twee filets uit één makreel, dus kan je het recept makkelijk aanpassen aan het aantal eters. Als je de verhouding één kop rijst op twee koppen bouillon maar aanhoudt, kan het niet mislukken. Vaak lees je dat er water wordt gebruikt, maar met bouillon krijg je een steviger smaak, zeker als je visbouillon gebruikt.




RE: Makreel met rijst uit de oven - JohanV - 22 May 2016

En dit was het eindresultaat, de heerlijke visbouillon geheel door de rijst opgenomen en nog lekkere stukjes tomaat aanwezig. De makreel heeft ook extra smaak door de bouillon gekregen.

[Afbeelding: f3hrnb.jpg]


RE: Makreel met rijst uit de oven - Goedas - 27 May 2016

Ik heb het gisteren gemaakt, heerlijk.
Kan het ook met andere soorten vis Johan?


RE: Makreel met rijst uit de oven - JohanV - 27 May 2016

(27 May 2016, 07:39)Goedas schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Ik heb het gisteren gemaakt, heerlijk.
Kan het ook met andere soorten vis Johan?

Nog nooit gedaan eigenlijk. Gezien de tijd die de rijst in de oven nodig heeft, zou ik een stevige vis gebruiken zoals kabeljauw. Ook grote sardines zijn misschien een optie? (Formaat halve makreel, niet die hele kleintjes).


RE: Makreel met rijst uit de oven - Andrebeek - 02 June 2016

Johan, zou je ook vacuüm verpakte gerookte makreelfilets en ipv. risottorijst kritharaki kunnen gebruiken?


RE: Makreel met rijst uit de oven - JohanV - 02 June 2016

(02 June 2016, 22:35)Andrebeek schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Johan, zou je ook vacuüm verpakte gerookte makreelfilets en ipv. risottorijst kritharaki kunnen gebruiken?

Met kritharaki kan je dit gerecht inderdaad ook maken. Zuigt net als de risotto alle bouillon en dus smaak op!
Gerookte makreelfilets zal niet gaan werken ben ik bang. Verse vis krijgt extra smaak van de bouillon en de tomaten, de gerookte vis neemt dit niet meer op en is bovendien al gegaard. Die zal gortdroog worden vanwege de dubbele garing.