Oríste! - jóuw Griekenland forum
Makarounes, zelf de pasta maken - Afdrukversie

+- Oríste! - jóuw Griekenland forum (https://www.wageral.nl/oriste)
+-- Forum: Το καφενείον- Het Griekse praathoekje (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=46)
+--- Forum: Το Στέκι - het ledenhoekje (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=135)
+---- Forum: De Griekse keuken thuis (JohanV's blog) (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=137)
+---- Discussie: Makarounes, zelf de pasta maken (/showthread.php?tid=5511)



Makarounes, zelf de pasta maken - JohanV - 14 August 2016

Hier het recept om zelf de makarounes te maken. Het is simpel, maar wel veel werk. Snap je waarom ik kant en klare pasta gebruik? Rolleyes






RE: Makarounes, zelf de pasta maken - jjohn - 14 August 2016

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.







RE: Makarounes, zelf de pasta maken - arjanw - 14 August 2016

Het recept komt overeen met de Italiaanse manier van pasta maken. Al schijn je dan bloem van harde tarwe te moeten gebruiken, omdat het anders gaat plakken.
Het kan met gewone bloem, maar dan gebruik je per 100 gram bloem een ei i.p.v. water. Wordt er in de Griekse keuken ook wel eens een ei toegevoegd?


RE: Makarounes, zelf de pasta maken - JohanV - 14 August 2016

(14 August 2016, 22:22)arjanw schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Het recept komt overeen met de Italiaanse manier van pasta maken. Al schijn je dan bloem van harde tarwe te moeten gebruiken, omdat het anders gaat plakken.
Het kan met gewone bloem, maar dan gebruik je per 100 gram bloem een ei i.p.v. water. Wordt er in de Griekse keuken ook wel eens een ei toegevoegd?

Met andere soorten weer wel, bv voor Hilopites worden eidooiers gebruikt.