Oríste! - jóuw Griekenland forum
Lamsbout uit de oven - Afdrukversie

+- Oríste! - jóuw Griekenland forum (https://www.wageral.nl/oriste)
+-- Forum: Το καφενείον- Het Griekse praathoekje (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=46)
+--- Forum: Το Στέκι - het ledenhoekje (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=135)
+---- Forum: De Griekse keuken thuis (JohanV's blog) (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=137)
+---- Discussie: Lamsbout uit de oven (/showthread.php?tid=5922)



Lamsbout uit de oven - JohanV - 12 April 2017

Op eerste Pasen krijgen we eters die niet van de smaak van Lam houden, dus dan houden we het op een varkensgebraad. Maar......... tweede Pasen wordt het dan echt genieten, want dan gaan we voor Lam!

Het recept hiervoor is eenvoudig, dus geen drukte in de keuken! Het gaat de oven in en je kan zelf gaan genieten van een heerlijke Ouzo Smile
Gezien de verkrijgbaarheid zullen we het wel met mooie verse asperges gaan eten en als dessert staat er hier iemand heel hard Galaktoboureko te roepen Rolleyes
De aardappels zitten in dezelfde ovenschaal en deze variant kan bijna niet mislukken. Om er voor te zorgen dat dit heerlijke gerecht perfect op tafel komt, heb ik onderaan het recept wat info toegevoegd over de garing van de lamsbout. Voor diegenen die dit gaan eten met de Paasdagen (en ook voor diegenen die iets anders heerlijks op tafel gaan zetten): Kali Orexi!






RE: Lamsbout uit de oven - Tzimis Bazoukas - 12 April 2017

mooi. wij gaan zondag min of meer dezelfde doen met een geitje.
vrolijk passen allemaal.


RE: Lamsbout uit de oven - Martino - 12 April 2017

Zo Johan, Het water(ouzo) loopt mij in de mond!

Mooi recept! Big Grin  goedgedaan

Helaas moet ik met de Pasen werken dus wordt het een andere dag! Komt goed.


RE: Lamsbout uit de oven - JohanV - 17 April 2017

Vandaag 2e Pasen was het dus Lamsbout op het menu!

De bout is heerlijk ingemasseerd en klaar om samen met de aardappeltjes de oven in te gaan:

[Afbeelding: 5153ra.jpg]

Dit is een halve lamsbout, zo'n 2,5 kg. De aardewerken schaal zelf is zo'n 40 bij 30 cm.

[Afbeelding: 5zmkw.jpg]

En na een kleine 2,5 uur klaar om aangesneden te worden. De aardappeltjes had ik er al uit gehaald. Tezamen met deze aardappels had ik ook apart een schaal met aardappels in de oven staan, omdat mijn ovenschaal nogal vol was met deze bout Smile .

[Afbeelding: 35ajbt3.jpg]

We hebben heerlijk gesmuld! Tongue
Natuurlijk was er over. Ik heb dat vlees van de bout af gehaald en ingevroren. Als we in de komende tijd bv Griekse worteltjes of pittige bloemkool eten, warmen we de plakken vlees lekker op in een mooie jus! Of fijn gesneden/geplukt in een kritharaki gerecht, ook nooit verkeerd! Als je nog pitabroodjes hebt liggen... je begrijpt het wel! Wink


RE: Lamsbout uit de oven - Piepa - 17 April 2017

Njammie njammie...watertanden!


RE: Lamsbout uit de oven - Martino - 18 April 2017

(17 April 2017, 19:42)JohanV schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Vandaag 2e Pasen was het dus Lamsbout op het menu!

De bout is heerlijk ingemasseerd en klaar om samen met de aardappeltjes de oven in te gaan:

[Afbeelding: 5153ra.jpg]

Dit is een halve lamsbout, zo'n 2,5 kg. De aardewerken schaal zelf is zo'n 40 bij 30 cm.

[Afbeelding: 5zmkw.jpg]

En na een kleine 2,5 uur klaar om aangesneden te worden. De aardappeltjes had ik er al uit gehaald. Tezamen met deze aardappels had ik ook apart een schaal met aardappels in de oven staan, omdat mijn ovenschaal nogal vol was met deze bout Smile .

[Afbeelding: 35ajbt3.jpg]

We hebben heerlijk gesmuld! Tongue
Natuurlijk was er over. Ik heb dat vlees van de bout af gehaald en ingevroren. Als we in de komende tijd bv Griekse worteltjes of pittige bloemkool eten, warmen we de plakken vlees lekker op in een mooie jus! Of fijn gesneden/geplukt in een kritharaki gerecht, ook nooit verkeerd! Als je nog pitabroodjes hebt liggen... je begrijpt het wel! Wink

Wat doe je ons aan Johan? duimpie   Ik denk dat dit het gaat worden voor het komende weekend! Wat voor aardappelen gebruik jij die zolang in de oven kunnen?


RE: Lamsbout uit de oven - JohanV - 18 April 2017

Ik heb vastkokende aardappels gebruikt, in dit geval roodschillers. Als de partjes groot genoeg zijn en je oven op 175 - 180 graden staat, kunnen ze twee uurtjes mee de oven in. Regelmatig even omscheppen. Succes! Smile


RE: Lamsbout uit de oven - Tzimis Bazoukas - 18 April 2017

prachtig.