Dakos! - Afdrukversie +- Oríste! - jóuw Griekenland forum (https://www.wageral.nl/oriste) +-- Forum: Καλή όρεξη! - Eet smakelijk! (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=52) +--- Forum: Eten & drinken in Griekenland - alles over Griekse keuken (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=53) +--- Discussie: Dakos! (/showthread.php?tid=6196) |
Dakos! - Martino - 29 September 2017 Diverse keren hebben wij in Griekenland dakos gegeten. Weet er iemand een recept hoe je dat ook in Nederland kan maken? RE: Dakos! - El Greco - 29 September 2017 Op zondagochtend verse (te veel) pistolets gaan kopen. Overschot 2 dagen laten liggen, opensnijden en eventueel een ½u in een oven steken van 80graden. Overgieten met olijfolie, beleggen met stukjes tomaat, verkruimelde feta, oregano en terug olijfolie. Alternatief, bij "den Turk" (geen idee of je het bij een AH kan kopen) gedroogde, ronde, harde, halve "pistolets" gaan halen. Een korte tijd in water laten weken en dan al het voorgaande "beleg" erop. RE: Dakos! - Wilma - 30 September 2017 Dit lijkt er wel wat op ;) RE: Dakos! - chris - 30 September 2017 Dakos wordt hier op west Kreta veel gegeten. Bij ons in de kafenion krijg je standaard dakos,kleine variant,als meze. De paximadi is in diverse varianten en formaten te koop bij bakkers en supermarkten. Gebruik geraspte en uitgelekte tomaat. Dit mengsel zorgt er ook voor dat de paximadi enigszins vochtig word.Boven op de tomaat feta of,voor mij lekkerder, myzithra.Beetje oregano enom het af te maken een beetje olijfolie. |