Tzitzofaei of chinese dadel - Afdrukversie +- Oríste! - jóuw Griekenland forum (https://www.wageral.nl/oriste) +-- Forum: Καλή όρεξη! - Eet smakelijk! (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=52) +--- Forum: Eten & drinken in Griekenland - alles over Griekse keuken (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=53) +--- Discussie: Tzitzofaei of chinese dadel (/showthread.php?tid=6286) |
Tzitzofaei of chinese dadel - Nanny - 29 November 2017 Tussen alle geschenken die we van Samos kregen zaten ook twee van die yoghurtemmertjes met gedroogde Tzitsofai vruchtjes. Mijn man kent ze vanuit zn kindertijd, in Athene, ze plukten ze daar van de boom en aten ze zo op. Vliesje eraf halen en de binnenkant is volgens hem een beetje meelderig en zoetig. Wij hebben ze dus nu gedroogd gekregen. Volgens google worden ze eerst in kokend water gedaa, waar wat kruiden in zitten om ze een extra aroma te geven. Dan gaat er een beetje olie in t water dat het vliesje krokant maakt. En dan worden de vruchtjes te drogen gelegd in de zon. Hier op Kos staat bij ons in het dorp welgeteld een boom. Schijnt dat het een beetje een vergeten boom is. Jammer want zo te lezen is het een heel gezond vruchtje. |