Oríste! - jóuw Griekenland forum
Bekri Meze - Afdrukversie

+- Oríste! - jóuw Griekenland forum (https://www.wageral.nl/oriste)
+-- Forum: Το καφενείον- Het Griekse praathoekje (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=46)
+--- Forum: Το Στέκι - het ledenhoekje (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=135)
+---- Forum: De Griekse keuken thuis (JohanV's blog) (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=137)
+---- Discussie: Bekri Meze (/showthread.php?tid=6684)



Bekri Meze - JohanV - 24 August 2018

Dit "dronkenmansgerechtje" heb ik lang geleden voor het eerst op Karpathos gegeten. Vaak staat het op de kaart als mezze, maar ook als hoofdgerecht. Heb daarna vele varianten geproefd, van hele dunne waar geen tomaat aan te pas kwam tot hele gevulde waar zelfs paddestoelen in zaten. Dit is mijn variant die wij het lekkerst vinden. Zelf eten we het als hoofdgerecht, met kritaraki en brood om de saus lekker te kunnen opeten. Tongue Nemeaatje of Fixje erbij! En, omdat het ook wel "dronkenmansgerecht" genoemd wordt, aan het eind van de maaltijd een raki om het af te leren! Big Grin
Ook lekker als je op je bord er wat feta overheen strooit!
Staat hier voor zondag weer op het menu, mmmm…. Smile




RE: Bekri Meze - Nanny - 24 August 2018

Heerlijk gerecht, maak t thuis eigenlijk nooit, maar bestel t vaak als meze.
Je brengt me wel op n idee om t thuis eens te proberen.


RE: Bekri Meze - chris - 24 August 2018

Heb het jaren geleden veel gegeten op Leros. Bij Kostas Sfakianos in agia Marina. Die presenteerde het als een stoofpotje afgemaakt met veel gesmolten kaas. Kom nu het uit een taverna en bij het verlaten daarvan zag ik bekri meze op het bord staan..


RE: Bekri Meze - Els DR - 25 August 2018

Bedankt voor het recept Johan.
Ik heb het vandaag gemaakt, maar met rundstoofvlees. Ik had het vlees al gekocht en pas dan je recept gezien. Het heeft wel iets langer opgestaan, maar het is goed bevonden. Wij hebben nadien een Italiaanse grappa gedronken. Dodgy


RE: Bekri Meze - JohanV - 26 August 2018

(25 August 2018, 21:30)Els DR schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Bedankt voor het recept Johan.
Ik heb het vandaag gemaakt, maar met rundstoofvlees. Ik had het vlees al gekocht en pas dan je recept gezien. Het heeft wel iets langer opgestaan, maar het is goed bevonden. Wij hebben nadien een Italiaanse grappa gedronken. Dodgy

Met rundvlees moet het idd wat langer stoven. Italiaanse Grappa of een Trester van de Moezel is ook lekker hoor! Big Grin


RE: Bekri Meze - Electra63 - 26 August 2018

Ik heb het ook op de kaart zien staan als stoofpotje met wat feta erover.
Bedankt voor het recept...…. dat ga ik zeker eens maken.


RE: Bekri Meze - Ed Edje - 26 August 2018

Leuk om te lezen.
Maak het zelf ook geregeld.
Wou het onlangs bestellen bij ''de griek'' in Nederland maar daar kennen ze het helemaal niet.


RE: Bekri Meze - JohanV - 26 August 2018

(26 August 2018, 22:10)Ed Edje schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Leuk om te lezen.
Maak het zelf ook geregeld.
Wou het onlangs bestellen bij ''de griek'' in Nederland maar daar kennen ze het helemaal niet.

Da's jammer Ed. De zaken waar ik geregeld kom in Utrecht, Breda, Maastricht en Middelburg hebben het in ieder geval wel op de kaart staan, dus onbekend is het niet. Smile


RE: Bekri Meze - wwopkos - 27 August 2018

Ik heb liever Bekri Meze met kip.


RE: Bekri Meze - Nanny - 27 August 2018

Nou Ed die Griek waar jij komt is wel aardig "vernederlandst" lijkt mij. Volgens mij is bekri meze toch wel een
heel bekend grieks gerecht. En ook niet iets wat uit een bepaalde streek komt of zo. Volgende keer n printje
van Johan zn recept meebrengen zou ik zeggen;)