Pasta met kip uit Corfu - Afdrukversie +- Oríste! - jóuw Griekenland forum (https://www.wageral.nl/oriste) +-- Forum: Το καφενείον- Het Griekse praathoekje (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=46) +--- Forum: Το Στέκι - het ledenhoekje (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=135) +---- Forum: De Griekse keuken thuis (JohanV's blog) (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=137) +---- Discussie: Pasta met kip uit Corfu (/showthread.php?tid=6910) |
Pasta met kip uit Corfu - JohanV - 27 January 2019 Dit gerecht hebben we vanavond weer gegeten! Een lekkere, pittige saus die goed past bij dit herfstige weer! De pasta die ik voor dit gerecht gebruik is hylopites, omdat dat een lekker stevige pastasoort is die de saus heerlijk "omarmt". In het originele recept worden andere delen van de kip gebruikt, net wat je lekker vindt. Je kan een hele kip in stukken verdelen, geeft een lekker robuust gerecht! Verwijder wel altijd het vel, dat komt echt niet lekker uit de saus. Het meest malse gedeelte van de kip vind ik toch de dijtjes en daarom gebruik ik die in dit gerecht. Je kan er een salade bij serveren, maar het gerecht op zich is vrij stevig en vult snel. Kali orexi! RE: Pasta met kip uit Corfu - Martino - 27 January 2019 Dat ziet er weer lekker uit Johan! Uitproberen waard. Zonder salade vind ik de groente toch wel karig dus iets van een tomaat/komkommersalade erbij wat mij betreft. Ik ken de past hylopites niet. Wat is dat voor een soort pasta en door welk ander soort te vervangen? RE: Pasta met kip uit Corfu - JohanV - 28 January 2019 (27 January 2019, 23:40)Martino schreef: Hylopites is een platte pasta, een kortere en bredere uitvoering van tagliatelle zeg maar. Echt traditioneel Grieks. Een heerlijke stevige korte lintpasta. Ik haal hem altijd bij het Griekse Huis in Tilburg. De moeite waard om eens te proberen! RE: Pasta met kip uit Corfu - chris - 28 January 2019 Wat grappig,ik heb zaterdag ook kip met chilopythes gemaakt.Deze pastasoort wordt hier op Kreta veel gegeten. RE: Pasta met kip uit Corfu - Nanny - 28 January 2019 Mijn schoonmmoeder maakt de chilopites zelf. En dan niet haar eigen eenpersoons maaltijd alleen. Nee er wordt gelijk op voorraad gemaakt voor ons, mijn schoonzus dr gezin en inmiddels krijgen onze dochters in Joanina en Rotterdam ook een portie chilopites van jaja. En we blijven altijd slepen met vanalles eetbaars.......typisch Grieks Om het nog even iets ingewikkelder te maken, er bestaan ook "koftes" gilopites, dan zijn die sliertjes doorgesneden, krijg je dus kleine vierkantjes. RE: Pasta met kip uit Corfu - JohanV - 28 January 2019 (28 January 2019, 09:23)Nanny schreef: Hoi Nanny, zijn er specifieke gerechten waarbij die vierkante variant dan gegeten wordt? (28 January 2019, 08:00)chris schreef: Haha, dat was dan twee zielen één gedachte! RE: Pasta met kip uit Corfu - Nanny - 28 January 2019 (28 January 2019, 09:30)JohanV schreef:Mijn schoonmoeder maakt die kleintjes graag als soort soep klaar, in water gaar koken beetje boter of olie dr bij en als ze ongeveer gaar zijn een stuk feta erin brokkelen en 5 minuten zachtejes laten meekoken. Vaak gemaakt voor onze kinderen, zeker toen ze jonger waren en moeilijke eters waren. Moet zeggen dat ik zelf niet echt een fan ben. RE: Pasta met kip uit Corfu - JohanV - 28 January 2019 @Nanny, net zoals vroeger hier in NL. Als er pasta (macaroni) gekookt werd, werd het restant macaroni vaak in warme melk gedaan, ook wel met suiker erbij. Brrr… RE: Pasta met kip uit Corfu - Goedas - 28 January 2019 Lijkt heerlijk. Ga het weekend maken. Je zegt; in het originele recept worden andere delen van de kip gebruikt, welke delen Johan? RE: Pasta met kip uit Corfu - Nanny - 28 January 2019 (28 January 2019, 12:38)JohanV schreef: Oh dat is weer iets nieuws voor mij Johan. Maar klinkt eerlijk gezegd niet als iets wat ik nu eens even ga proberen RE: Pasta met kip uit Corfu - Martino - 28 January 2019 (28 January 2019, 21:53)Nanny schreef: Zo! Dat is leuk en ouderwets. Je hebt gelijk Johan. Dat werd vroeger "pijpjespap" genoemd. Macaroni werd gekookt in melk met wat suiker. Het werd dan gegeten en als je wilde kon je er wat kaneel op doen. Soms werd het ook gegeten met wat bruine basterdsuiker er op! Leuk om hieraan herinnert te worden! : Nanny, en anderen, ik zou zeggen gewoon eens proberen! Google maar eens op "pijpjespap"! RE: Pasta met kip uit Corfu - JohanV - 29 January 2019 (28 January 2019, 15:07)Goedas schreef: In principe de hele kip Goedas. In delen gehakt en van vel ontdaan. De kippedijtjes vind ik gewoon ideaal, geen bot en heerlijk mals. Als je dan toch de hele kip gebruikt en het vel van de kip hebt gehaald: Het vel lekker in de oven tussen twee bakplaten heerlijk knapperig laten worden en er apart bij serveren. Is niet Grieks ofzo, maar wel heel lekker! O ja en dan flink zout eroverheen draaien Is slecht, maar een heel enkele keer wel lekker om te zondigen RE: Pasta met kip uit Corfu - Goedas - 16 March 2019 Gesmuld. Heerlijk was het. Nogmaals bedankt voor de recepten. RE: Pasta met kip uit Corfu - JohanV - 16 March 2019 (16 March 2019, 15:35)Goedas schreef:'T is graag gedaan! |