Stamna - Afdrukversie +- Oríste! - jóuw Griekenland forum (https://www.wageral.nl/oriste) +-- Forum: Το καφενείον- Het Griekse praathoekje (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=46) +--- Forum: Το Στέκι - het ledenhoekje (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=135) +---- Forum: De Griekse keuken thuis (JohanV's blog) (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=137) +---- Discussie: Stamna (/showthread.php?tid=7065) |
Stamna - JohanV - 11 June 2019 Heeft even geduurd, maar nu heb ik een variant die me tevreden stelt. Van mijn kladjes heb ik nu hopelijk een duidelijk recept opgeschreven. Al zal hier waarschijnlijk in de toekomst nog wel wat aan wijzigingen. Zoals al gezegd zijn er op het internet veel varianten te vinden, maar ik zocht een recept dat beantwoordde aan wat ik geproefd had. En dat was best wel moeilijk. Heb het uitgeprobeerd met boontjes, paprika, courgette, maar daar bleef bijna niets van over na het stoven. Ook het pas later toevoegen van de aardappels en groente ben ik weer van teruggekomen, puur vanwege de smaak die je krijgt als alles al vanaf het begin meestooft. Ik heb het bereid in een handgemaakte aardewerken pan die ik ooit in Umbrië heb gekocht, dat leek me wel passend voor dit gerecht. Het deksel sluit ook lekker zwaar af. Als je niet van de smaak van lamsvlees houdt, kan je dit eenvoudig vervangen door rundvlees. Er zijn ook varianten met varkensvlees, hou er dan rekening mee dat het gerecht al na zo'n 1,5 uur klaar kan zijn. Dan is het noodzakelijk om alle groenten en aardappels wat minder grof te snijden. Door op deze temperatuur in de oven te werken, zal de feta heerlijk zacht worden en uitvloeien over het geheel! Ik hoop dat het zal smaken voor diegenen die het ook gaan maken! Kali Orexi! RE: Stamna - chris - 11 June 2019 Helemaal eens Johan,koken in de grote keramische pot. Ik doe dat een paar keer per week met lam,geit etc. Of gewoon een hele kip met allerlei groenten erbij.kruiden naar smaak,geen geniep met 25 gram van dit en theelepeltje van dat. RE: Stamna - Goedas - 12 June 2019 Johan heel erg bedankt. Ik ga het dit weekend maken. Heb wel geen keramische pot, maar zal zo ook lukken. Lamsvlees vervang ik, zal er niet minder om smaken. BEDANKT RE: Stamna - JohanV - 12 June 2019 Succes en alvast smakelijk eten Goedas! Ik zit vanaf zaterdag een weekje in de Algarve, maar ik lees graag hoe je het vond! RE: Stamna - Goedas - 12 June 2019 Vast een fijne vakantie gewenst Johan. Wij gaan volgende week 4 daagse van Alkmaar lopen. (Even een zijsprongetje Ger, off-topic) RE: Stamna - Arthur - 12 June 2019 (12 June 2019, 08:00)JohanV schreef: Laat wat weten hoe de Algarve was en waar Johan, gaan we waarschijnlijk eind oktober naartoe. RE: Stamna - JohanV - 12 June 2019 (12 June 2019, 15:55)Arthur schreef: Komt goed! Als alles goed gaat zien we elkaar in augustus op Kreta misschien nog! Wij hebben nu voor komende week geboekt voor hotel Mirachoro Praia in Carvoeiro. RE: Stamna - Vito - 13 June 2019 Ik zit nu aan de Algarve maar het kan mij toch niet zo bekoren als Griekenland. Ik vind het echt enorm toeristisch en weinig authentiek. RE: Stamna - Marianne - 14 June 2019 Afwijkend van het onderwerp "Stamna":Vito:kan mij voorstellen dat je het erg toeristisch vindt.Wij waren hier meer dan 25jaar geleden en zagen al hele "resorts",dat zal dan wel toegenomen zijn! RE: Stamna - JohanV - 14 June 2019 We zullen het gaan zien! Heb voor de hele week onze bestemmingen al uitgezet. Toeristisch vind ik niet erg, dat zoeken we zowiezo altijd wel op. Ben heel erg benieuwd naar de keuken! RE: Stamna - Goedas - 28 July 2019 Wat een late reactie, maar de stamna van jouw recept was HEERLIJK. Bedankt voor het uitwerken daarvan. RE: Stamna - JohanV - 28 July 2019 (14 June 2019, 13:11)JohanV schreef: Even een reactie op mijn eigen post De keuken is fantastisch, komend jaar voor twee weekjes terug om meer te zien (en proeven ). (28 July 2019, 11:24)Goedas schreef: Dank je Goedas, blij dat het bevalt! Nog tips? Dit najaar ga ik met dit recept weer verder. RE: Stamna - Goedas - 29 July 2019 Fijn dat je vakantie mooi was. Op naar de volgende. Wij zouden in september 2 wkn naar Parga. Mijn man heeft nog 5 verlofdagen over, mag dat niet meenemen naar volgend jaar. Weekje eraan gekoppeld. 140,00 pp extra incl ontbijt. Kun je nagaan hoe weinig het hotel krijgt. Sunweb verdient er ook nog aan. Geen tips. Weet wel dat stamna bekend is om zijn 7 kruiden. Welke precies??? |