Oríste! - jóuw Griekenland forum
De "Witte Pijl" komt eraan - Afdrukversie

+- Oríste! - jóuw Griekenland forum (https://www.wageral.nl/oriste)
+-- Forum: Το καφενείον- Het Griekse praathoekje (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=46)
+--- Forum: Het kafeneion - Schuif gezellig aan in ons Griekse dorpscaféetje (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Discussie: De "Witte Pijl" komt eraan (/showthread.php?tid=7812)De "Witte Pijl" komt eraan - Patrick - 12 January 2021

Op 18 januari wordt de 1ste "Witte Pijl" verwacht in Thessaloniki. Normaliter vertrekt hij morgen vanuit Piacenza waar hij gebouwd wordt. De "Witte Pijl" is de hogesnelheidstrein die op de verbinding Athene-Thessaloniki zal ingezet worden.
De eerste officiële rit is gepland voor 25 maart en de bedoeling is dat er tegen het einde van de herfst 5 van dergelijke treinen zullen rijden op die route. De maximumsnelheid  van de trein is 200 Km/h maar in de huidige omstandigheden van de route is de maximumsnelheid nog bepaald op 160 Km/h. Dit zal naar verwachting veranderen met de voltooiing van de werken aan de signalisatie en het gebruik van ETCS (European Train Control System). Daardoor wordt de duurtijd van een rit Athene - Thessaloniki teruggebracht tot minder dan 3,5 uur.
De "Witte Pijl" bestaat uit 9 wagons die samen zo'n 600 zitplaatsen hebben waarvan 151 1ste klasse zitjes. In het midden is een restaurantwagen met 29 zitjes.
RE: De "Witte Pijl" komt eraan - Nanny - 13 January 2021

Super. Ik vond de treinreis ath-thess vorig jaar al snel, maar dit is nog sneller. Inmiddels geen dochter meer in Thess wonen, maar goed kan me ook andere redenen bedenken om er naar tie te gaan.


RE: De "Witte Pijl" komt eraan - Suus - 16 January 2021

Wij hebben drie jaar geleden speciaal de oude route nog even genomen voordat het niet meer kon. Vooruitgang is mooi en de tijdswinst is heel super, maar wat was het voorheen een mooie treinrit zeg!


RE: De "Witte Pijl" komt eraan - Patrick - 24 January 2021

Met enkele dagen vertraging kwam gisteren de eerste trein aan in Thessaloniki.

Binnenzicht:


Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.RE: De "Witte Pijl" komt eraan - JohannesGR - 25 January 2021

Vergelijking GR-D: in Duitsland wordt momenteel "al" het traject Oldenburg-Wilhelmshaven (NW-Duitsland) geelectri-
ficeerd. Tot nu toe rijden er dieselboemeltjes, hoewel WHV de grote "diepzee-haven" is, de einige haven in D waar volbeladene containerschepen van de laatste generatie kunnen afmeren.