Kotópoulo Tava - Afdrukversie +- Oríste! - jóuw Griekenland forum (https://www.wageral.nl/oriste) +-- Forum: Το καφενείον- Het Griekse praathoekje (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=46) +--- Forum: Το Στέκι - het ledenhoekje (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=135) +---- Forum: De Griekse keuken thuis (JohanV's blog) (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=137) +---- Discussie: Kotópoulo Tava (/showthread.php?tid=8021) |
Kotópoulo Tava - JohanV - 05 July 2021 Hier weer een "eenpansgerecht" uit de Griekse keuken. Zoals de naam al doet vermoeden, bereid in een aardewerken pan! Even wat werk, maar een heerlijk gerecht! Ik zelf gebruik hiervoor kippendijen, maar je kan ook kipkarbonades of hele kippenpoten gebruiken. Wordt dan alleen wat dringen onderin de pan Ideaal ook voor als je eters krijgt, na de voorbereiding gaat de pan twee uur de oven in en je hebt er geen omkijken meer naar! Tava-gerechten vind je ook veel in de Turkse keuken en ipv kip wordt er ook lamsvlees gebruikt. Als je het niet verder verteld, dit is ook lekker met varkensschenkel . Lekker met zelf gemaakte tzatziki met veel knoflook en een choriatiki. Dan een Nemea, Fix of Mythos erbij en je waant je in Griekenland! Kali Orexi! De kip met de tomatenpuree en komijn onderin de pan. Daarna met de uien en tomaten eroverheen en vervolgens de aardappelen. En tenslotte de tomaten. En na twee uur uit de oven met, in dit geval, feta toegevoegd. O ja, en natuurlijk: Yamas! RE: Kotópoulo Tava - Vito - 05 July 2021 Dat ziet er weer heerlijk uit, JohanV. Kun je niet een huiskamerrestaurantje beginnen? Ik kom graag RE: Kotópoulo Tava - Goedas - 05 July 2021 Heb ik ook wel eens gedacht Vito. Wou dat Johan mijn buurman was… RE: Kotópoulo Tava - chris - 05 July 2021 Heb twee dagen geleden nog zo kip in mijn pot gemaakt.ik stop er wat paprika’s en courgettes in blokjes bij.plus krieltjes. RE: Kotópoulo Tava - JohanV - 05 July 2021 (05 July 2021, 17:36)Vito schreef: Ben bang dat ik hier niet aan de 1,5 m kan voldoen Maar laat het weten als je eens in de buurt van Middelburg bent, je bent van harte welkom, zorg ik voor een lekkere maaltijd! Jij ook hoor Goedas! RE: Kotópoulo Tava - JohanV - 05 July 2021 (05 July 2021, 18:35)chris schreef: Klinkt goed Chris, maar dan heb ik wel een grotere pot nodig! Deze zat al vol! Heb er nog twee van 20L staan boven! RE: Kotópoulo Tava - Goedas - 06 July 2021 *Johan hoeveel liter inhoud heeft je stenen pan *In recept staat tomaat raspen, denk dat ik het aan hele kleine stukjes snijdt. RE: Kotópoulo Tava - chris - 06 July 2021 Klopt Johan, ik heb een grote pot. Past net in de oven. Volgende week gaat er wilde geit in. RE: Kotópoulo Tava - JohanV - 06 July 2021 (06 July 2021, 06:27)Goedas schreef: Deze is 28 cm in doorsnede en 14 cm hoog. Als je de tomaat in blokjes snijdt, moet je hem wel even ontvellen en moet wel zeer klein gesneden zijn, succes! RE: Kotópoulo Tava - Piepa - 06 July 2021 Oooooh njammie njammie !!! Dankjewel hoor Johan! Ik probeer het recept eerstdaags eens uit! ! RE: Kotópoulo Tava - Arthur - 06 July 2021 (06 July 2021, 06:32)chris schreef: Wilde geiten genoeg bij jullie in de bergen Chris RE: Kotópoulo Tava - Marianne - 06 July 2021 Al die gerechten ! Ze komen zo heerlijk over!Is in jouw tuin niet de 1.50 te realiseren? Of de garage?Niet dat het allemaal zou moeten,maar toch……! RE: Kotópoulo Tava - JohanV - 06 July 2021 (06 July 2021, 14:43)Marianne schreef: Je wil wel heeeel graag he? Geeft niks hoor, je bent altijd welkom! RE: Kotópoulo Tava - JohanV - 19 December 2021 Perfect "lockdown comfort food". Zojuist weer in de oven geschoven, maar nu met drumsticks ipv dijtjes! RE: Kotópoulo Tava - Martino - 10 February 2024 Johan, kan dit ook in een gietijzeren pan en zo ja op welke temperatuur dan? Ik ben voor slow-cooking. Ik heb nameilijk niet zo'n grote pot met deksel. Drumstick kan toch ook prima zonder droog te worden? Ik wil er wat courgette bij doen. Bij welke laag kan dat het beste? RE: Kotópoulo Tava - JohanV - 10 February 2024 (10 February 2024, 11:25)Martino schreef: Hai Martino, dat kan hoor en gewoon op dezelfde temperatuur. Het kan zijn dat de gietijzeren pan iets sneller op temperatuur is dan de aardewerken pan. Ik zou de tijd in de oven met zo'n 10 minuten verminderen. De courgettes zou ik op de aardappels leggen en dan daar weer de uien en tomaten bovenop. Hou er wel rekening mee dat de courgette bij deze lange gaartijden wel heel zacht zal zijn, dus ik zou redelijk dikke schijfjes maken, tot wel een dikte van 1 cm aan toe. Of wat denk je van die mini-courgettes, die kan je in zijn geheel toevoegen! Met de drumsticks ging het perfect hoor, waren niet droog! |