Oríste! - jóuw Griekenland forum
Verzekering huurauto / 2e bestuurder. - Afdrukversie

+- Oríste! - jóuw Griekenland forum (https://www.wageral.nl/oriste)
+-- Forum: Το καφενείον- Het Griekse praathoekje (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=46)
+--- Forum: Het kafeneion - Schuif gezellig aan in ons Griekse dorpscaféetje (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Discussie: Verzekering huurauto / 2e bestuurder. (/showthread.php?tid=8237)Verzekering huurauto / 2e bestuurder. - Martino - 10 January 2022

Als wij in Griekenland een auto huren wil het ons nog wel eens duizelen qua verzekering en bijv. 2e bestuurder.

Soms is de auto volledig verzekerd en andere keren alleen een soort WA als wij het goede begrijpen. Dan zijn er verhuurbedrijven die € 5,- per dag extra vragen om de auto volledig te verzekeren.

Ook zijn er verhuurbedrijven die € 2,50-, of zelfs meer vragen voor een tweede bestuurder. Andere maken er geen woord over vuil en registeren op het formulier gewoon een tweede of zelfs derde bestuurder zonder extra kosten.

Het verstrekte formulier is niet te lezen en vaak zeer slecht doorgedrukt. Gelukkig hebben wij nooit van een verzekering aldaar gebruik hoeven te maken. 
Ook al ben je nog zo voorzichtig, een ongelukje zit toch in een klein hoekje. Toch?

Mag dit wel, geld vragen voor een 2e bestuurder of volledige verzekering?  Eenduidigheid is er niet echt.

Eerlijk gezegd voelen wij ons daarin weleens, tja bekocht Dodgy .

Zijn er mensen die weten hoe het zit en hetzelfde voelen hetzelfde als wij ervaren en voelen? Is het terecht dat wij ons weleens bekocht voelen?


RE: Verzekering huurauto / 2e bestuurder. - Patrick - 10 January 2022

Het is altijd belangrijk om de "kleine lettertjes" na te lezen.

Dit staat er bijvoorbeeld in bij AutoUnion en Athens Car Rental (ACR) omtrent een bijkomende bestuurder:
AutoUnion.gr schreef:Additional Drivers
Any additional drivers are arranged for and paid for locally and are not included in the basic rental price.
Additional drivers must present either passport or ID in addition to drivers licence.
Minimum/Maximum age restrictions apply.
ACR schreef:15. Additional Drivers (A.D.)
Additional drivers can be added without any additional charges as long as they fulfill all requirements mentioned above.RE: Verzekering huurauto / 2e bestuurder. - JohanV - 10 January 2022

Dat mag een verhuurder gewoon doen. Onze ervaring: 
Tip: Huur je auto vanuit Nederland, kan je alles op je gemak uitpluizen. Heb je ook alle voorwaarden en je huurcontract duidelijk op print staan.  Wink  Wij hebben in ieder geval nog nooit extra betaald voor een tweede bestuurder en eigen risico nooit van toepassing geweest, ook zonder dit af te hoeven kopen. Wel eens een heel enkele keer wat extra moeten betalen om ook het dak, de bodem en de banden mee te nemen in de verzekering, maar dan praat je over 2 euro per dag maximaal. Voor 15 dagen maak je dan een prijsje, ben je vaak voor 15 euro klaar.  Smile Is een keuze. Lang van te voren huren geeft je de meeste flexibiliteit, wij regelen dat meestal gelijk na het boeken, dus soms 9 maanden vooruit!


RE: Verzekering huurauto / 2e bestuurder. - jjohn - 10 January 2022

Ik huurde tot vorig jaar altijd via Sunny Cars.
2e Bestuurder standaard en volledig verzekerd zonder kleine lettertjes.
Afgelopen jaar waren hun prijzen echter ineens bijna 3x zo hoog dan daarvoor. Maar als ze weer normale prijzen rekenen dan kan ik ze aanbevelen.


RE: Verzekering huurauto / 2e bestuurder. - El Greco - 10 January 2022

Ik weet niet waar je naar toe gaat maar mocht je naar Kreta komen en in Heraklion landen kan ik zéér M-cars-Kafetzakis aanbevelen. Wij hebben daar 11 jaar van gehuurd en nooit bedrogen geweest, alles full verzekerd en tweede chauffeur "gratis".
We hebben ook nog nooit wat voorgehad in die periode, dat helpt ook natuurlijk.
Succes!


RE: Verzekering huurauto / 2e bestuurder. - Beems - 11 January 2022

Ik heb bij verschillende verhuurbedrijven gehuurd of het nu op Vliegveld Thessaloniki was bij de grotere bedrijven of bij een verhuurbedrijfje in Drama
steeds was het betalen voor de tweede bestuurder. 
Inderdaad zijn de prijzen sinds Corona aardig gestegen, blijkbaar te weinig afname.

Fijne dag,

Dick


RE: Verzekering huurauto / 2e bestuurder. - 9930zomergem - 11 January 2022

Als je je reis een klein beetje voorbereidt (en ik hoop dat de meesten onder ons dat doen) dan kan je per eiland of regio op het vasteland met een klein beetje googelen op verschillende zoekwebsites vinden welke plaatselijke verhuurders aanbevolen worden (meestal krijgt men wel onmiddellijk een goed beeld). Dan bekijkt je de websites van de desbetreffende verhuurders en er zijn er praktisch altijd die werken met een 'volledige verzekering'. Ook kan je nagaan of een 2e bestuurder verzekerd is en zo niet welke meerprijs dit meebrengt.

Tenslotte kan je goed voorgelicht boeken vooraleer te vertrekken. In tegenstelling tot brookers zoals Sunnycars of grote internationale huurbedrijven zullen op de eilanden plaatselijke huurbedrijven praktisch nooit voorafbetaling vragen. Meestal krijg je er wel een persoonlijke en zeer vriendelijke service bij.