Oríste! - jóuw Griekenland forum
Griekse film opent IFF Rotterdam - Afdrukversie

+- Oríste! - jóuw Griekenland forum (https://www.wageral.nl/oriste)
+-- Forum: Het relaxhoekje ( Griekse Muziek - Films - Series - TV-programma's - Literatuur - Reisverhalen - Internet ) (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=41)
+--- Forum: Griekse films / series / TV-programma's / tips (https://www.wageral.nl/oriste/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Discussie: Griekse film opent IFF Rotterdam (/showthread.php?tid=847)Griekse film opent IFF Rotterdam - Ger - 07 January 2011

De Griekse film Wasted Youth opent op 26 januari de veertigste editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR).


De speelfilm beleeft die avond zijn wereldpremière. Dat liet de organisatie van het filmfestival dinsdag weten. De regisseurs Argyris Papadimitropoulos en Jan Vogel en enkele acteurs van Wasted Youth zijn bij de première in Rotterdam aanwezig. De film dingt tijdens het festival in Rotterdam ook mee naar een Tiger Award.

Wasted Youth speelt zich af op een hete zomerdag in Athene. Een zestienjarige skater en zijn vrienden amuseren zich in de miljoenenstad. Een man van middelbare leeftijd worstelt met de zorg voor zijn gezin, met werk dat hij haat en met dreigende stress. Hun levens kruisen elkaar in dit actuele portret van Athene en van een maatschappij in crisis. De film wijkt bewust af van feiten en vertelt een verzonnen verhaal.


Bron:
Forummededeling: De links in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
5 jan 2011.