08 June 2017, 16:55
Zo, de eerste vakantie van dit jaar zit er weer op! We hebben aardig wat stortbuien en onweer gehad in het westen van Kreta, appartementen en restaurants die vol stroomden met water! Maar gelukkig ook mooie dagen waarin we veel gezien en lekker gegeten en gedronken hebben! Heel gezellig met de groep!
Dit gerecht was één van de gerechten die ik nog niet eerder in Griekenland had gegeten. De eerste avond bestelde ik (macht der gewoonte ) een stifado. Tot mijn verrassing lagen er geen gebakken of gefrituurde aardappels op mijn bord, maar een mooie hoeveelheid aardappelpuree. Ik dacht eerst nog, há lekker! Aardappelpuree met knoflook! Maar neen, het bleek dus deze variant. Misschien onnodig om te zeggen, maar het was lekker! Zeker in deze combinatie!
Dus: Gevraagd, wat is dat voor puree, wat zit er in? Thuis verder gekeken in de Griekse culinaire verzameling en aan de gang. Deze variant is een beetje van het restaurant in Kato Doratso, een beetje van Rianne Buis en een beetje van mezelf! En ook gewoon lekker bij warm weer!
Dit gerecht was één van de gerechten die ik nog niet eerder in Griekenland had gegeten. De eerste avond bestelde ik (macht der gewoonte ) een stifado. Tot mijn verrassing lagen er geen gebakken of gefrituurde aardappels op mijn bord, maar een mooie hoeveelheid aardappelpuree. Ik dacht eerst nog, há lekker! Aardappelpuree met knoflook! Maar neen, het bleek dus deze variant. Misschien onnodig om te zeggen, maar het was lekker! Zeker in deze combinatie!
Dus: Gevraagd, wat is dat voor puree, wat zit er in? Thuis verder gekeken in de Griekse culinaire verzameling en aan de gang. Deze variant is een beetje van het restaurant in Kato Doratso, een beetje van Rianne Buis en een beetje van mezelf! En ook gewoon lekker bij warm weer!