Grieksegids nieuws     
Dakos!
#1
Diverse keren hebben wij in Griekenland dakos gegeten. Weet er iemand een recept hoe je dat ook in Nederland kan maken?

Confused
Martino's signatuur Martino

sirtaki lovegreece
Quote
#2
Op zondagochtend verse (te veel) pistolets gaan kopen. Overschot 2 dagen laten liggen, opensnijden en eventueel een ½u in een oven steken van 80graden.
Overgieten met olijfolie, beleggen met stukjes tomaat, verkruimelde feta, oregano en terug olijfolie.
Alternatief, bij "den Turk" (geen idee of je het bij een AH kan kopen) gedroogde, ronde, harde, halve "pistolets" gaan halen. Een korte tijd in water laten weken en dan al het voorgaande "beleg" erop.
Quote
#3
Dit lijkt er wel wat op ;)
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Quote
#4
Dakos wordt hier op west Kreta veel gegeten. Bij ons in de kafenion krijg je standaard dakos,kleine variant,als meze. De paximadi is in diverse varianten en formaten te koop bij bakkers en supermarkten. Gebruik geraspte en uitgelekte tomaat. Dit mengsel zorgt er ook voor dat de paximadi enigszins vochtig word.Boven op de tomaat feta of,voor mij lekkerder, myzithra.Beetje oregano enom het af te maken een beetje olijfolie.
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)