Aangezien mijn werkgevers geen centen meer hebben om mij na 27 maart door te betalen, heb ik de tijd om lekker uit te pakken met pasen!
Ik heb los al een aantal recepten gepost die hier nog niet waren langsgekomen.
We krijgen eters, gezellig, en 's middags met de borrel hebben we dan de volgende mezze op tafel staan:
* Feta-knoflookdip
* Tzatziki
* Krokante pitadriehoekjes
Voor het diner komt alles gelijk op tafel, dus geen scheiding tussen voor - en - hoofdgerecht:
* Gemarineerde champignons in tomatensaus (gemakkelijk een dag van te voren te maken, dan na het toevoegen van de champignons het gas gelijk uit en de volgende
dag opwarmen).
* Yigantes (ook een dag van te voren te maken, dan twee dagen van te voren beginnen met de bonen te weken)
* Bloemkoolsalade (de bloemkool kan een dag van te voren gekookt worden, ik zelf stoom de roosjes ipv koken, de salade kan dan op pasen zelf afgemaakt worden)
* Briam (op de dag zelf pas maken)
* Knoflook/citroenaardappels uit de oven (kan gezamenlijk met de briam de oven in, de temperatuur instellen tussen de receptuur voor aardappels en briam in, of de briam
op de koudere plek in de oven zetten. Ik heb een grote oven met meerdere verdiepingen).
* Sofrito (een dag van te voren te maken, kies kwalitatief goed rundvlees, dan is het de tweede dag overheerlijk!)
Als dessert hebben we:
* Galaktoboureko. Mijn favoriete Griekse dessert.
Hieronder heb ik alle recepten onder elkaar staan. Alles staat ook apart op Oriste. Het duurt nog even, maar alvast voor iedereen een Kaló Pascha!
Zie verder bij deel 2.
Ik heb los al een aantal recepten gepost die hier nog niet waren langsgekomen.
We krijgen eters, gezellig, en 's middags met de borrel hebben we dan de volgende mezze op tafel staan:
* Feta-knoflookdip
* Tzatziki
* Krokante pitadriehoekjes
Voor het diner komt alles gelijk op tafel, dus geen scheiding tussen voor - en - hoofdgerecht:
* Gemarineerde champignons in tomatensaus (gemakkelijk een dag van te voren te maken, dan na het toevoegen van de champignons het gas gelijk uit en de volgende
dag opwarmen).
* Yigantes (ook een dag van te voren te maken, dan twee dagen van te voren beginnen met de bonen te weken)
* Bloemkoolsalade (de bloemkool kan een dag van te voren gekookt worden, ik zelf stoom de roosjes ipv koken, de salade kan dan op pasen zelf afgemaakt worden)
* Briam (op de dag zelf pas maken)
* Knoflook/citroenaardappels uit de oven (kan gezamenlijk met de briam de oven in, de temperatuur instellen tussen de receptuur voor aardappels en briam in, of de briam
op de koudere plek in de oven zetten. Ik heb een grote oven met meerdere verdiepingen).
* Sofrito (een dag van te voren te maken, kies kwalitatief goed rundvlees, dan is het de tweede dag overheerlijk!)
Als dessert hebben we:
* Galaktoboureko. Mijn favoriete Griekse dessert.
Hieronder heb ik alle recepten onder elkaar staan. Alles staat ook apart op Oriste. Het duurt nog even, maar alvast voor iedereen een Kaló Pascha!
Zie verder bij deel 2.