Nederlands Paspoort verlengen in Griekenland
#1
Gelezen op een ander forum:

Belangrijk bericht voor alle Nederlanders die in Griekenland wonen. Als we nu zorgen dat er zoveel mogelijk animo voor is dan komen ze volgend jaar weer .
Dus geef dit bericht door aan alle Nederlanders die in Grl wonen....


Programmering mobiel aanvraagstation voor nieuw paspoort
Om na te gaan of het mogelijk is de dienstverlening te verhogen gaat de Nederlandse ambassade in Athene een proef uitvoeren met een mobiel aanvraagstation.

Programmering mobiel aanvraagstation voor nieuw paspoort

Sinds 21 september 2009 moeten Nederlanders die een nieuw paspoort nodig hebben, in persoon verschijnen bij de Nederlandse ambassade te Athene. Om na te gaan of het mogelijk is de dienstverlening te verhogen gaat de Nederlandse ambassade in Athene een proef uitvoeren met een mobiel aanvraagstation. Gedurende deze proef zullen Nederlanders in het ressort van de ambassade te Athene in staat worden gesteld een paspoortaanvraag in te dienen waarbij op een tevoren afgesproken datum, vingerafdrukken ten kantore van de honoraire consuls kunnen worden afgenomen. Daarvoor zullen twee medewerkers van de ambassade (met het mobiele aanvraagstation) naar het honoraire consulaat reizen en de paspoortaanvragen in ontvangst nemen. Zodra de aanvraag verwerkt is, zullen de nieuwe paspoorten per aangetekende post naar het huisadres van de aanvragers worden gezonden. (De kosten hiervoor bedragen € 3,55).
Deze aanvraagmogelijkheid betreft een proef en is eenmalig.

De planning is als volgt:

Thessaloniki: 5 en 6 juni 2012
Patras: 11 en 12 juni 2012
Heraklion: 18 en 19 juni 2012
Rhodos: 25 en 26 juni 2012
Indien er Nederlanders voor bovengenoemde data een paspoort aan willen vragen kunt u in overweging nemen te wachten tot genoemde datum. Om de aanvragen in goede banen te leiden en eventuele overbelasting te voorkomen, dienen Nederlanders telefonisch een afspraak voor een paspoortaanvraag te maken met het betreffende consulaat. Voor documenten welke voor de aanvraag nodig zijn raden wij u aan de betreffende informatie op deze website te raadplegen. U wordt verzocht contant het gepaste bedrag af te rekenen. Indien u aanvullende informatie wenst raden wij u aan telefonisch de consulaire afdeling van de Ambassade in Athene te raadplegen.

Bovengenoemde data kunnen aan wijzigingen onderhevig zijn en er kunnen dan ook geen rechten aan ontleend worden.
Quote


Berichten in deze discussie
Nederlands Paspoort verlengen in Griekenland - door Dick - 16 April 2012, 21:33

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.