26 August 2012, 11:27
Arni achnisto is ook niet uit de oven. Is wel Kretenzisch. De lemonato is Grieks.
Benodigde ingrediënten:
4 plakken lamsbout
olijfolie, zout, peper, 1 sinaasappel, 1 citroen, 4 teentjes knoflook in plakjes, 4 laurierblaadjes, 1 eetlepel honing, 5 takjes verse tijm, 4 dl witte wijn. Eventueel wat maïzena.
Je braadt het vlees bruin in de olie en bestrooid het met zout en peper. De citroen en sinaasappels rasp je op de fijne kant van de rasp. De bittere sappen gaan er dan uit. Rasp niet de hele schil eraf. Snijdt vervolgens beide in plakken en doe het bij het vlees. Net als de rest van de ingedriënten. Voor ca. 1 uur laten sudderen. Dan de saus zeven en eventueel met wat maïzena in laten dikken.
Benodigde ingrediënten:
4 plakken lamsbout
olijfolie, zout, peper, 1 sinaasappel, 1 citroen, 4 teentjes knoflook in plakjes, 4 laurierblaadjes, 1 eetlepel honing, 5 takjes verse tijm, 4 dl witte wijn. Eventueel wat maïzena.
Je braadt het vlees bruin in de olie en bestrooid het met zout en peper. De citroen en sinaasappels rasp je op de fijne kant van de rasp. De bittere sappen gaan er dan uit. Rasp niet de hele schil eraf. Snijdt vervolgens beide in plakken en doe het bij het vlees. Net als de rest van de ingedriënten. Voor ca. 1 uur laten sudderen. Dan de saus zeven en eventueel met wat maïzena in laten dikken.