27 February 2021, 10:04
(26 February 2021, 22:56)Marian55 schreef:
hmm... zou een recept uit Thessaloniki moeten zijn. Daar zitten de Grieken die uit Smyrna gekomen zijn in 1923. De ouders van de vroegere eigenaar van de Grote Griek in Dordrecht was in die volksverhuizing meegekomen naar Thessaloniki...maar die leeft helaas niet meer en ik woon daar niet meer. Ik heb onder Thessaloniki en Smyrna recepten gezocht en vind daar de allerlekkerste dingen maar niet deze. Je ziet dan wel steeds die toevoeging smirneeki. Wat nog zou kunnen is dat t n sefardisch recept is. Die woonden ook in Thessaloniki en behoorden tot de groep die uit Smyrna gedeporteerd werden. Ik zal morgen verder zoeken. Nu heb ik al zo'n gillende trek in iets.....even afkoelen. Ik doe aan de lijn..
(27 February 2021, 06:37)Wilma schreef:
Marian55 zei:Ik zal morgen verder zoeken. Nu heb ik al zo'n gillende trek in iets.....even afkoelen. Ik doe aan de lijn..
Marian, als je aan de lijn doet is dit een goed recept voor je!! Dat heb ik al onderzocht!
Nu de hamvraag of het echt lekkerder is met Kipfilet OF Kippendijfilet...
Zelf heb ik het nu 1x met Kippendijfilet gemaakt maar wil het toch ook eens proberen met kippenfilet (minder calorietjes)En ook even om te proeven of /hoe zacht die kipfilet uiteindeleijk wordt...
Aan kippendijfilet zit toch een speciaal smaak aan vast ipv.kippenfilet waar ikzelf minder van houd vanwege de smaak!
Het toeval is dat ik het recept vandaag op het menu heb staan ! Ik neem het recept
, welke al eerder is genoemd in deze post. Ik gebruik wel kipdijfilet. Ben benieuwd maar vraag mij wel af of het een echt Grieks recept is? Maak er courgettekroketjes bij en rijst. Ben benieuwd hoe het smaakt !?
@Marian55 : Ik ben zeker bekend met de Grote Griek in Dordrecht maar snap even niet wat die er met het recept te maken heeft. De oude eigenaar is helaas een paar jaar geleden overleden, dat klopt. Zijn zoon en vrouw hebben nog een pitta-zaakje op de Vriesebrug, volgens mij houd de dochter de Grote Griek draaiende.