19 February 2016, 17:14
In het prachtige boek "Smaken van de Griekse Zachori" kwam ik dit recept tegen. Dat kwam me bekend voor, ik maakte een vergelijkbaar gerecht, maar dan met courgette. Heb een paar weken geleden eerst het recept uit het boek exact nagemaakt en gisteren met wat kleine aanpassingen weer gekookt. Ik heb oa de groene paprika door rode vervangen, geeft een wat meer zoetere toets aan de saus. Ook gebruik ik meer tomaten en (staat niet in het recept) voeg ik afhankelijk van de smaak van de tomaten, extra gedroogde tomaten toe.
Nog een tip: Krijg je van de tomaten toch te weinig saus, voeg dan gerust een blikje tomatenblokjes toe. De tomaten ontdoe ik niet van hun velletje, dat is voor ieder persoonlijk, als het gerecht klaar is, is er niks meer van terug te vinden. Kan je rode puntpaprika's vinden, gebruik die dan ipv de ronde paprika's. Ook net weer een slagje zoeter. Vinden we lekker!
Wij hebben het gisteren samen met knoflook/citroen aardappels uit de oven gegeten!
Oh ja, om af te sluiten had ik nog een lekker glaasje Souma!
Nog een tip: Krijg je van de tomaten toch te weinig saus, voeg dan gerust een blikje tomatenblokjes toe. De tomaten ontdoe ik niet van hun velletje, dat is voor ieder persoonlijk, als het gerecht klaar is, is er niks meer van terug te vinden. Kan je rode puntpaprika's vinden, gebruik die dan ipv de ronde paprika's. Ook net weer een slagje zoeter. Vinden we lekker!
Wij hebben het gisteren samen met knoflook/citroen aardappels uit de oven gegeten!
Oh ja, om af te sluiten had ik nog een lekker glaasje Souma!