07 October 2018, 20:18
(07 October 2018, 12:58)Goedas schreef:
Johan ik wil vanmiddag de aardappelen met knoflook en citroen maken. Kort vraagje; de 3 knoflook teentjes doe je die in de knoflook pers, of in plakjes, of in zijn geheel in de marinade..
Gisteren de Soutsoukakia gemaakt, wordt weer smullen.
Hoi Goedas, beetje late reactie, maar ben met mijn vrouw wezen shoppen in Antwerpen.
De knoflookteeentjes snij ik fijn. Dan geven ze het beste hun smaak af aan de marinade. Een knoflookpers gebruik ik eigenlijk nooit. Als je knoflook perst wordt de smaak wat zachter van de knoflook, het pittige gaat er wat vanaf. Kan dus een oplossing zijn als je eters krijgt die niet zo gecharmeerd zijn van knoflook, maar als die smaak toch niet kan/mag ontbreken in het gerecht. Hele teentjes gebruik ik vaak als de knoflook lang meegaart in een gerecht, zoals met een stoofpot.
Ik hoop dat de aardappelen lekker waren!