19 September 2016, 12:38
(18 September 2016, 23:00)Wilma schreef:De makkelijkste methode is om ze 1 week in de diepvries te leggen, ik heb alle varianten uitgeprobeerd en er zit geen verschil van smaak in, (oja ik vang ze nog altijd zelf als ik op Kreta ben)
De inktvissen behoren ,,mals geslagen ,, te worden na de vangst..... anders zijn ze zo taai als hondenleer ;)
Ik heb hier een aantal filmpjes van gemaakt waar de ,,echte Grieken,, dat doen!
Oh, gelukkig ik kan zo'n filmpje nu ook erop gezet worden zonder dat je het eerst op youtube moet zetten!!
Het bovenste filmpje was op Lesbos van onze buurman... ca. 70 jaar oud....Hij bond een paar van die inktvissen aan elkaar vast en sloeg ze allen tegenlijk mals , blijkbaar op de ouderwetse mannier....
....
Het 2e filmpje is ook op Lesbos van een andere buurman van ca. even in de dertig... en deze doet het op een andere mannier, nl één voorr één
Welke methode nu beter is om ze malser te krijgen ??? Al sla je me dood. ;) ... ik weet het niet.... Misschien zijn ze wel even mals door beide methode's ;)
Soms heb je ook mensen die willen de zuignapjes niet, dan moet je de hele huid eraf trekken en dat is wel een hoop werk.