15 October 2017, 14:18
Heb nu toch een versie met stevia waar ik tevreden over ben. Ondanks dat de zoetkracht van 1 tl stevia gelijk staat aan 1 tl kristalsuiker (in inhoud dan, stevia is 10 x zo licht als gewone suiker), moet je toch minder gebruiken, dan geeft het geen bittere nasmaak. Ik ben hiermee gaan experimenteren, omdat we in Athene bij een jong stel gezeten hebben die een horecazaak hebben waar ze vruchtendranken serveren die met stevia zijn gezoet ipv gewone suiker. We hebben verschillende drankjes geprobeerd en ze waren echt lekker! Ook een met masticha, man wat was dat lekker! (We hebben de masticha likeur in huis, maar dit was volledig anders, zo fris van smaak!)
Zoals ik dus al zei, de verhoudingen iets aanpassen, 250 ml citroensap en 200 ml stevia (in poedervorm). De zoete tonen zijn minder intens dan met gewone suiker, maar dit is een mooi alternatief en zeker ook heel lekker! (vinden wij dan hé!) Als je de siroop puur proeft merk je dat de stevia een wat afwijkende geur/smaak geeft, maar dit verdwijnt volledig als je water aan de siroop toevoegt!
Nog even nav onderstaande vragen/discussie: De citroensap wordt niet gekookt, alleen verhit totdat de suiker is opgelost. Je krijgt dus een siroop, die je al naar gelang je eigen smaak aanlengt met meer of minder (bruis)water en ijsklontjes. Dus in dit recept tijdens de bereiding geen water toevoegen.
Zoals ik dus al zei, de verhoudingen iets aanpassen, 250 ml citroensap en 200 ml stevia (in poedervorm). De zoete tonen zijn minder intens dan met gewone suiker, maar dit is een mooi alternatief en zeker ook heel lekker! (vinden wij dan hé!) Als je de siroop puur proeft merk je dat de stevia een wat afwijkende geur/smaak geeft, maar dit verdwijnt volledig als je water aan de siroop toevoegt!
Nog even nav onderstaande vragen/discussie: De citroensap wordt niet gekookt, alleen verhit totdat de suiker is opgelost. Je krijgt dus een siroop, die je al naar gelang je eigen smaak aanlengt met meer of minder (bruis)water en ijsklontjes. Dus in dit recept tijdens de bereiding geen water toevoegen.