28 January 2019, 10:53
(28 January 2019, 09:30)JohanV schreef:Mijn schoonmoeder maakt die kleintjes graag als soort soep klaar, in water gaar koken beetje boter of olie dr bij en als ze ongeveer gaar zijn een stuk feta erin brokkelen en 5 minuten zachtejes laten meekoken. Vaak gemaakt voor onze kinderen, zeker toen ze jonger waren en moeilijke eters waren.
(28 January 2019, 09:23)Nanny schreef:
Mijn schoonmmoeder maakt de chilopites zelf. En dan niet haar eigen eenpersoons maaltijd alleen.
Nee er wordt gelijk op voorraad gemaakt voor ons, mijn schoonzus dr gezin en inmiddels krijgen onze dochters in Joanina en Rotterdam
ook een portie chilopites van jaja. En we blijven altijd slepen met vanalles eetbaars.......typisch Grieks
Om het nog even iets ingewikkelder te maken, er bestaan ook "koftes" gilopites, dan zijn die sliertjes doorgesneden, krijg je dus kleine vierkantjes.
Hoi Nanny, zijn er specifieke gerechten waarbij die vierkante variant dan gegeten wordt?
(28 January 2019, 08:00)chris schreef:
Wat grappig,ik heb zaterdag ook kip met chilopythes gemaakt.Deze pastasoort wordt hier op Kreta veel gegeten.
Haha, dat was dan twee zielen één gedachte!
Moet zeggen dat ik zelf niet echt een fan ben.