06 May 2020, 08:55
Er is inderdaad verschil tussen de verschillende merken van κριθαράκι.
In veel winkels wordt de Italiaanse variant aangeboden. Deze vind ik niet zo lekker en is bij bereiding anders van structuur.
Smaken verschillen, hierover kan men niet discuteren.
Momenteel gebruik ik het gekende merk "Melissa". Deze μανέστρα is glaziger en absorbeert niet zo snel het vocht waardoor de korrels niet zo opzwellen. Wel lekker van smaak, maar vraagt enige aanpassing in de keuken bij de bereiding van bijv. een ovenschotel.
Kleine anekdote.
Enkele jaren terug kocht ik een zakje "ρυζάκι" denkende dat ik rijst had. Bij de bereiding bleek dit echter fijne μανέστρα te zijn.
We hebben die avond dan maar geen rijst gegeten maar een ovenschotel met vlees klaar gemaakt.
Deze ρυζάκι is tevens ideaal om bij te voegen in vers gemaakte soep, als het ware als vermicelli.
In veel winkels wordt de Italiaanse variant aangeboden. Deze vind ik niet zo lekker en is bij bereiding anders van structuur.
Smaken verschillen, hierover kan men niet discuteren.
Momenteel gebruik ik het gekende merk "Melissa". Deze μανέστρα is glaziger en absorbeert niet zo snel het vocht waardoor de korrels niet zo opzwellen. Wel lekker van smaak, maar vraagt enige aanpassing in de keuken bij de bereiding van bijv. een ovenschotel.
Kleine anekdote.
Enkele jaren terug kocht ik een zakje "ρυζάκι" denkende dat ik rijst had. Bij de bereiding bleek dit echter fijne μανέστρα te zijn.
We hebben die avond dan maar geen rijst gegeten maar een ovenschotel met vlees klaar gemaakt.
Deze ρυζάκι is tevens ideaal om bij te voegen in vers gemaakte soep, als het ware als vermicelli.