Verschil Kritharaki, Orzo en Riso
#8
Er is inderdaad verschil tussen de verschillende merken van κριθαράκι.
In veel winkels wordt de Italiaanse variant aangeboden. Deze vind ik niet zo lekker en is bij bereiding anders van structuur.
Smaken verschillen, hierover kan men niet discuteren. Angel
Momenteel gebruik ik het gekende merk "Melissa". Deze μανέστρα is glaziger en absorbeert niet zo snel het vocht waardoor de korrels niet zo opzwellen. Wel lekker van smaak, maar vraagt enige aanpassing in de keuken bij de bereiding van bijv. een ovenschotel.

Kleine anekdote.
Enkele jaren terug kocht ik een zakje "ρυζάκι" denkende dat ik rijst had. Bij de bereiding bleek dit echter fijne μανέστρα te zijn.  Confused
We hebben die avond dan maar geen rijst gegeten maar een ovenschotel met vlees klaar gemaakt. Blush
Deze ρυζάκι is tevens ideaal om bij te voegen in vers gemaakte soep, als het ware als vermicelli.
Quote


Berichten in deze discussie
Verschil Kritharaki, Orzo en Riso - door Ger - 05 May 2020, 12:09
RE: Verschil Kritharaki, Orzo en Riso - door JohanV - 05 May 2020, 12:31
RE: Verschil Kritharaki, Orzo en Riso - door Arthur - 05 May 2020, 17:35
RE: Verschil Kritharaki, Orzo en Riso - door Ger - 05 May 2020, 17:39
RE: Verschil Kritharaki, Orzo en Riso - door Arthur - 05 May 2020, 17:48
RE: Verschil Kritharaki, Orzo en Riso - door roefke - 05 May 2020, 21:48
RE: Verschil Kritharaki, Orzo en Riso - door Markos - 06 May 2020, 08:55

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)