(18 January 2022, 17:59)Ger schreef:Oja, de beroemde rakomelo van Kreta, goed voor alle kwaaltjes.
Zijn er verder geen lokale of regionale drankjes meer bekend? Dat kan ik me eerlijk gezegd niet voorstellen
Iedereen op Kreta maakt het anders maar het eenvoudigst is gewoon. In een pan warm je zorgvuldig raki op en vervolgens haal je het van het vuur. Voeg aan de verwarmde raki de honing (ongeveer 2 lepels op 4 glaasjes raki en een beetje kaneel toe. Omdat raki veel alcohol bevat, moet je oppassen en deze niet aan de kook brengen.
Wat ook lekker is raki met Hollandse drop, ook weer de raki verwarmen ongeveer 1 liter en er 100 gram drop ingooien, tijdje laten trekken, ook hier zijn weer verschillende recepten, heb je een heerlijk drankje voor de winter.
Ik heb beide jaren lang gemaakt op KRETA.
Maar vergeet niet, het heeft nog altijd een alcoholpercentage van 40% of meer.
Yammas.