07 December 2022, 21:04
Eindelijk weer eens tijd om een nieuw recept uit te schrijven!
Afgelopen weekend heb ik een variant gemaakt op Kleftiko. Ik vond de basis hiervoor een in Grieks kookboek wat ik op een boekenmarkt heb gevonden. Ik heb geen idee of ik het een juiste Griekse benaming heb gegeven. Ik hoor het graag als het niet klopt!
Ik heb het gerecht gemaakt in aardewerken schaaltjes/borden die de perfecte maat hebben voor één persoon. Je kan dit natuurlijk ook in een pakketje van vetvrij papier bereiden. Het recept heb ik uitgeschreven voor vier personen, maar hier thuis maak ik het voor twee, omdat mijn vrouw en ikzelf de enige liefhebbers van lamsvlees zijn.
Maak er een lekkere Griekse salade naar keuze bij en wat brood om de sappen uit het schaaltje te kunnen opdeppen, heerlijk!
Zoals je ziet houden wij van knoflook, ben je geen echte liefhebber (bestaan die dan? ), dan kan je de hoeveelheid halveren. Weglaten zou ik niet doen, want de knoflook zorgt voor een heerlijk sapje/bouillon onderin het schaaltje!
Een heerlijke droge Griekse wijn past hier perfect bij (en natuurlijk ook een ijs-en ijskoude Mythos in een bevroren glas!)
Ik zou zeggen, geniet ervan! Kali Orexi!
En hieronder stap voor stap foto's van de bereiding:
Afgelopen weekend heb ik een variant gemaakt op Kleftiko. Ik vond de basis hiervoor een in Grieks kookboek wat ik op een boekenmarkt heb gevonden. Ik heb geen idee of ik het een juiste Griekse benaming heb gegeven. Ik hoor het graag als het niet klopt!
Ik heb het gerecht gemaakt in aardewerken schaaltjes/borden die de perfecte maat hebben voor één persoon. Je kan dit natuurlijk ook in een pakketje van vetvrij papier bereiden. Het recept heb ik uitgeschreven voor vier personen, maar hier thuis maak ik het voor twee, omdat mijn vrouw en ikzelf de enige liefhebbers van lamsvlees zijn.
Maak er een lekkere Griekse salade naar keuze bij en wat brood om de sappen uit het schaaltje te kunnen opdeppen, heerlijk!
Zoals je ziet houden wij van knoflook, ben je geen echte liefhebber (bestaan die dan? ), dan kan je de hoeveelheid halveren. Weglaten zou ik niet doen, want de knoflook zorgt voor een heerlijk sapje/bouillon onderin het schaaltje!
Een heerlijke droge Griekse wijn past hier perfect bij (en natuurlijk ook een ijs-en ijskoude Mythos in een bevroren glas!)
Ik zou zeggen, geniet ervan! Kali Orexi!
En hieronder stap voor stap foto's van de bereiding: