Zwembaden op vakantie.
#1
Veel mensen zoeken de zon op in hun vakantie en komen dan in hotels, appartementen enz. terecht. Vaak hebben de accommodaties een zwembad. Van het zwembad bij de acco's wordt dan ook veel en vaak gebruik gemaakt.
Het is, denk ik, wel eens aardig om -als acco houder met zwembad- iets meer te vertellen over het zwembad en het gebruik er van en de controle.

Ik ga hierbij uit van een zwembad dat normaal onderhouden word en gecontroleerd.

Na de winter en kort voor de ingebruikneming van het zwembad voor het nieuwe seizoen wordt het zwembad schoongemaakt dit gebeurt gewoon met water en zeep.
Na de eind spoeling gaat het nieuwe water er in. Over het algemeen is dit behoorlijk koud water en de toevoeging van chloor is dan nog niet nodig.

Na ongeveer 5 dagen is het water tot rust gekomen en zal de PH-waarde gemeten worden. Indien de PH-waarde te hoog of te laag is kunnen we dat corrigeren met bepaalde chemicaliën.
Vervolgens gaat er chloor bij. Indien er spaken is van zogenaamd “hard” water gaat er ook nog zoutzuur bij om het water zachter te maken. (zoutzuur lost de kalk in het water op). Dan kan er gezwommen worden.

Vervolgens heb je het onderhoud van het water gedurende het seizoen. Dit houdt in het water filteren door zand-filters, het schoonmaken (stofzuigen), het chloor gehalte op peil houden en zorgen dat de PH- waarde goed blijft.

Echter er zullen altijd bepaalde bacteriën in het water aanwezig zijn. Deze bacteriën komen in het water door de gebruikers (ziektes/aandoeningen) maar af en toe doen de gasten ook nog wel eens een plasje in het water (en niet alleen kinderen). Er komen ook bepaalde bacteriën via de lucht in het water.

Het is niet mogelijk om deze bacteriën er allemaal uit te filteren en ook chloor werkt niet bij alle Bacteriën. Over het algemeen hebben mensen niet zoveel last van deze Bacteriën, omdat men die reeds bij zich draagt.

Waar het fout gaat is dit:
Met name de oren zijn gevoelig. Veel mensen hebben een verschillende opbouw van het oor en met name bij de anatomie van het oor kan het mis gaan. Het meest voorkomende probleem van gebruikmaking van een zwembad is dan ook oor infectie.

Indien het oor veel bacteriën vast houd en vervolgens de bacteriën de kans krijgen zich in snel tempo te vermeerderen is het raak. De kans krijgt de bacterie omdat er een goede situatie voor de bacterie ontstaat, namelijk vocht, warmte en wind.

Met name kinderen hebben een grotere kans oor infectie op te lopen dan volwassenen. Dit omdat een kinderoor vaak nog niet volgroeid is en omdat die vaker en langer in het zwembad verblijven en dan ook nog met hun hoofd onderwater.

Om oor infectie te voorkomen adviseer ik om eventueel bij de huisarts de anatomie van je oren eens te laten bekijken. De huisarts kan dan aangeven of je eventueel gevoelig voor een oor infectie bent.

Indien dat zo is of je wilt geen risico lopen, laat dan oordopjes aanmeten bij een hoor winkel.

Verder is het niet verstandig om met open wondjes gebruik te maken van het zwembad. Normaal gesproken dek je wonden af (pleisters/verband) tegen infectie van buiten af. Dit is lastig in een zwembad dus niet doen.

Nog vragen over zwembaden op vakantie... stel ze gerust.
Alepoύ's signature
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
en dat nu alweer 14 jaar.
Quote
#2
Mijn dochter heeft 2 jaar geleden op Kreta een dag in een zwembad gezwommen waar ze normaal gesproken nooit in zwemt.
's Avonds viel op dat het haar van mijn dochter ineens een groene gloed had, en dat van een vriendinnetje ook. Anderen hadden er weer geen last van. Haren wassen hielp niet. Het heeft een paar dagen geduurd voordat ze haar normale haarkleur weer terug had.

Weet jij wat dit is ?
Quote
#3
Xander , dat heeft met het cloor te maken wat in het zwemwater zit...alleen iemand met blond haar heeft er last van (geblondeerd of naturel)
Er is een middel voor om het weer weg te krijgen en hoeft ze niet meer als een ,,hulk,,Rudolf rond te lopen...

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Quote
#4
goeie remedie = wassen met ketchup
Quote
#5
Bedankt voor de antwoorden. Mijn dochter zal er blij mee zijn, want ze baalde enorm van die groene haren !
Quote


Lijst met mogelijk verwante discussies
Discussie Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Toegankelijkheid hotel zwembaden Patrick 12 1.251 26 August 2018, 11:19
Laatste bericht: lucy
  Thema van de week: Bijzondere Griekse zwembaden Tina K. Noume 16 10.207 03 September 2012, 03:15
Laatste bericht: Fyfika

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.