Xenónas Fos kè Chóros - Kythira
#1
Al een tijdje volgen wij het wel en wee van Albert en Anita, een Nederlands stel dat hun droom, een gastenverblijf op het schitterende Kythira, aan het verwezelijken was. Was, omdat de droom inmiddels voor hen is uitgekomen en de deuren inmiddels voor de eerste gasten werden geopend.

[Afbeelding: d2b7e09ebb4e75b64bbd0d3104dca160.jpg]

We hebben Albert en Anita vorig jaar op Kythira opgezocht en hebben een paar leuke dagen met ze beleefd, met als hoogtepunt een heerlijk etentje bij zonsondergang aan het strand van Agia Pelagia. Ze vertelden vol enthousiasme over hun plannen en het leek allemaal te mooi om waar te zijn. Wij hadden dan ook geen idee dat het eindresultaat er uiteindelijk zó geweldig zou gaan uitzien. De foto's en beschrijvingen op hun website spreken voor zich........

Albert en Anita, we willen jullie van harte feliciteren met de prachtige aanwinst en komen gauw eens kijken. En natuurlijk blijven we jullie weblog op de voet volgen.

Ik kan me voorstellen dat ik met dit stukje menig lezer van dit prikbord nieuwsgierig heb gemaakt. Lees en kijk
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
hoe het uiteindelijk is geworden en op hun
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
het verhaal van idee tot eindresultaat.

Ger en Nieke
Quote
#2
Hoi Ger en Nienke,

Bedankt voor deze super enthousiaste reactie! We zijn zelf erg blij met het resulaat al moet er nog een hele hoop gebeuren. We hebben op dit moment 3 kamers bezet maar achter de schermen zijn we met van alles bezig. We hebben de gebruikelijke aanloop problemen en duimen dat alles goed gaat in augustus. We zitten namelijk de hele maand vol met Grieken. We gaan het zien.
Hebben jullie nog plannen naar Kythira te komen dit jaar? Jullie zijn uiteraard van harte welkom om een ouzo te komen drinken (of iets anders).

Je bent specialist op het gebied van sateliet TV begrijp ik. Ik mail je nog even met een vraag daarover als je het goed vindt.

Groetjes,

Albert en AnitaWe zijn nog aan het kijken wat we willen doen. We willen in ieder geval sateliet TV. We hebben TV op 6 plaatsen in het guesthouse. Ik heb de indruk dat NOVA redelijk duur is. Ik kreeg een opagev van € 2.000 installatiekosten en dan € 100,00 per maand.
Quote
#3
Dag Albert en Anita,

Het is inderdaad een heel bedrag maar het is natuurlijk ook heel wat anders dan een schoteltje met ontvanger zoals de meeste mensen thuis hebben. Ik denk dan aan:

Schotel 80cm gericht op de Hotbird (daar zendt het Nova-pakket op uit)
1 octo-LNB (lnb waarop je tot maximaal 8 receivers onafhankelijk kunt bedienen)
6 receivers mét Irdeto cardreader (of CI-slot)
Héél wat metertjes kabel en de nodige montagematerialen (F-connectors, bevestigingsmateriaal e.d.)
En natuurlijk de montagekosten van die monteur (moet je dat wel door een NOVA-monteur laten doen of is er een plaatselijke satshop op Kythira?). Tja, dan zit je al gauw op zo'n bedrag.

Tot zover alleen het hardware-gedeelte waarmee je de zenders kunt ontvangen. Maar nu wil je ze ook nog ongecodeerd kunnen zien en komt het abonnement om de hoek kijken.
In Nederland is het zo dat je per abonnement van Canal Digitaal aan de "hoofdkaart" nog 2 kaarten tegen sterk gereduceerd tarief kunt koppelen. Ik weet niet of Nova dat ook kent. Zo ja dan heb je dus 2 abonnementen nodig met 4 "gereduceerde" kaarten. Dat verklaard die € 100 per maand. Aan de kaarten zijn ook eenmalige (admin)-kosten verbonden die waarschijnlijk in die eerste € 2000 zitten.........
Dus kortom, de kosten verbazen mij niet zo erg.
Mocht je voor deze constructie kiezen dan ontvang je naast de Griekse zenders nog veel ongecodeerde zenders uit veel andere landen. Ook 1 Nederlands/Vlaamse zender: BVN (compilatie van programma's van de Nederlandse en Vlaamse televisie).

DVB-T:
Als het je alleen gaat om de Griekse zenders zou je je eens kunnen orienteren op DVB-T, in Nederland beter bekend als "Digitenne". Het is in Griekenland ook sterk in opmars maar ik kan je niet zeggen of DVB-T op de kleinere eilanden ook al is ingeplant of zelfs actief is. Mocht dat het geval zijn dat wordt het kostenplaatje natuurlijk een stuk interessanter.
Op het vasteland en grotere eilanden is het al gedeeltelijk beschikbaar dus probeer eens te informeren hoe het op Kythira ermee staat.

Ik hoop dat ik jullie al een beetje een indruk heb kunnen geven. Mochten er nog vragen zijn stel ze gerust op dit forum; hier lezen en schrijven nog veel meer satelliethobbyisten en zelfs specialisten dus dat komt vast helemaal goed.

Groetjes uit Nederland,

Ger

By the way, we wachten nog even op een interessante last-minute-aanbieding en als alles goed gaat zitten we op 25 augustus in het vliegtuig.........

(18 July 2009, 22:11)Albert en Anita schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
We zijn nog aan het kijken wat we willen doen. We willen in ieder geval sateliet TV. We hebben TV op 6 plaatsen in het guesthouse. Ik heb de indruk dat NOVA redelijk duur is. Ik kreeg een opagev van € 2.000 installatiekosten en dan € 100,00 per maand.
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.