Grieksegids nieuws     
Mijn ervaring van internet bij OTE
#1
Iets over mijn ervaring met internet in Greece. Sinds 2006 heb ik van Otenet een internet verbinding. Ik werd daar in geadviseerd door bekende, die van Griekse afkomst zijn.
In die tijd (2006) begaf ik mij naar Igoumenitsa om de benodigde apparatuur aan te schaffen. Ik werd redelijk geadviseerd, maar als buitenlander, die dan wel iets Griekse kan verstaan en kan spreken, maar het wordt een ander verhaal, als het om technische dingen gaat. Maar de Engelse taal kon later worden gevoerd en dat schoot beter op.
Een modem ( van OTE) moest worden besteld en kon gelukkig een ADSL modem bestellen. Er waren maar enkele ADSL aan sluitingen in Perdika en dat gaf gelijk het probleem, dat ik daar ff op moest wachten. Wel moest er ook een modemrouter/baudtec isdn worden gekocht “29.65 €”, maar daar kan je buiten. Omdat zij sowieso niet voor één aansluiting naar Perdika gaan, was het wachten op een telefoontje van OTE, dat de monteur langs zou komen om het één en ander aan te sluiten.
Na drie weken wachten, inmiddels had ik verbinding met kaarten, wat ook aardig op kan lopen, besloot ik contact op te nemen met OTE en kreeg te horen dat het modem, inderdaad twee dagen terug, van uit Athene was aangekomen. Ja, en nu !!, u moet naar Igoumenitsa komen om te tekenen dat het modem van u is. Oké ik naar Igoumenitsa en heb getekend voor het modem. Ik kreeg het modem dan mee en ben aan de slag gegaan. De eerdere gedachten dat zij dat zouden doen, was niet het verhaal, derhalve kon dat nog wel, maar tegen betaling.
Ik ben daar druk met bezig geweest en uiteindelijk slaagde ik er in om het werkend te krijgen. Maar zoals iedereen wel weet, kan het aardig spoken in Greece, zeker als het om het weer gaat en daar zijn weinig elektrische apparatuur niet tegen bestand. Mocht ik al eerder hebben vernomen, van derde, dat zij apparatuur, zoals video recorder/ tv,/ telefoon en dvd recorders waren gesneuveld, was dat bij ondergetekende ook het geval, het modem sneuvelde het eerste en ben nu aan de derde toe, zins ik in Perdika woont en daar zal het wel niet bij blijven.
Wel kan je nu, bij de laatste nieuwen isdn modems, via een druk toets het modem uitschakelen, maar daar denk je niet altijd aan. Net zoals in welk land dan ook, kan je gebruik maken van de helpdesk en in vele gevallen kan dat in het Engels.
Wel is het de laatste jaren wel verbeterd, als het gaat om een eventuele aanschaf, het gaat wat sneller, maar zoals ik al schreef, zij gaan niet voor één aansluiting een afgelegen dorp in, voor een aansluiting te bewerkstellen.
Dit is mijn ervaring over een eventuele aansluiting van een internet verbinding en er zullen ongetwijfeld wel andere gevallen zijn, maar zoals ik al schreef, dat is mijn ervaring.
Gr: Cornelios
Quote
#2
Tegenwoordig gaat het een stuk beter Cornelios, ik had binnen 5 werkdagen tel met internet aansluiting bij OTE, ik hoor wel rare verhalen over Cita, Wind en Forthnet, deze willen nog wel eens haperen hier, maar bij iemand anders zal het dan weer heel goed gaan, maar het is wat je wilt, ik hoef alleen maar een snelle verbinding zonder (gratis telminuten) tot nu toe heb ik nog geen slechte verbinding of te weinig snelheid gehad.
grz uit nu eindelijk warm Agios Nikolaos.
Arthur
Arthur's signatuur Health is not valued till sickness comes.
Quote
#3
Hi Arthur, ja ik schreef min of meer mijn verhaal, wat ik also mee had gemaakt en inderdaad gaat het allemaal wat makkelijker. Aleen de bliksem, moet je aardig in de gaten houden, die laat nog al wat sporen na, m.a.w. dit is mij derde Conn-X al.
Verder heb ik ook niet zoveel eisen en gaat het verder redelijk met de verbinding.

Gr: uit Perdika
Quote
#4
Hoi Cor.
Ook ik heb hier internet en telefoon van OTE. Heb alles geregeld in Igoumenitsa en in een week was alles aangesloten hier. Had eerst geen draadloos modem om dat die niet op voorraad waren maar na een weekje ben ik gebeld en kon het ophalen maar had voor die tijd wel zolang een ander modem gekregen.
En ja wat die bliksem betreft, moet je wel mee oppassen. Ik hou altijd vanaf hier Perdika in de gaten en als het daar donker begint te worden trek ik er hier alle stekkers uit.

Groetjes vanuit Katavothra
Quote
#5
Hi, ja zoals ik al op Arthur beantwoorden, is het inderdaad allemaal beter geworden, dus ook wat positieve berichten, dan wat de t/v beelden over Greece oordelen, maar dat is een ander verhaal. Ja ik kijk dan weer richting jou kant "hahaha", en als het te donker wordt, doe doe ik het zelfde als jij, alle stekkers er uit, maar ja, dat was ik nu vergeten.

Gr: Cornelios
Quote
#6
Beste mensen,

Mijn ervaringen met OTE zijn prima, op de 2e dag na de aanvraag had ik ADSL signaal. Wel zelf aangesloten maar dat is in Nederland niet anders.
Om het probleem van overspanning te voorkomen is het verstandig om een UPS aan te schaffen. Ik heb er € 75,00 voor betaald maar dat is zeker de moeite waard.
Een UPS is een stroombackup apparaat die zijn accu oplaad bij normaal stroombedrijf en tijdens stroom uitval voor ongeveer 1 uur 230v afgeeft.
Op de UPS is een aansluiting voor de ingang van de telefoonijn. De piek, die ontstaat voor en tijdens onweer, wordt door het apparaat geliquideerd en beveiligd hiermee ook het modem. Heb je ook het modem aangesloten op de UPS dan is het bijkomend voordeel dat je bij stroom uitval gewoon kan blijven internetten. Natuurlijk niet als het OTE net dor stroom onderbreking wordt getroffen. Verder zijn er in de handel van die stopcontactsloffen waar geintergreerd aansuitingen zijn opgenomen voor telefoon en antenne aansluiting.
Mijn advies zou echter zijn om een UPS aan te schaffen voor bijna het zelfde geld (Griekse prijzen).

Kali Mera,
Dick
Ik heb vergeten er bij te vertellen dat alle apparaten die zijn aangesloten op de UPS beschermd worden. Achter op de UPS zit een stopcontact waar je een meervoudige contactdoos op kan aansluiten. In mijn voorbeeld heb ik daar de computers, TV, audio, modem, Sat receiver, beeldscherm en nog wat opladers op aangesloten.

Grz,
Dick
Quote
#7
Hi, Beems: bij nader inzien, weet ik dat dit bestaat, nu je er over schreef, gaat er bij mij een lichtje branden, dit omdat dat eerder gezien hebt bij een kennis die nu elders in Greece woont, jammer nu ff, dat dit niet dichtbij is.
En inderdaad is het zo, dat wat je schreef er allemaal opzit.
Een goede tip en laat het maar donderen en bliksemen, alleen als ik zo'n apparaat hebt aangeschaft voor 75 €
Quote


Lijst met mogelijk verwante discussies
Discussie Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Mijn ervaring met Internet via de satelliet Henk Pietersen 7 11.704 22 January 2017, 17:36
Laatste bericht: Arthur

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)