Let op voor hoge internetkosten Griekenland
#1
Ik geef het toe, dit is niet typisch een Griekenland gerelateerd bericht maar het lijkt me toch zeker de moeite waard om hier even te waarschuwen tegen torenhoge rekeningen van je telefoonprovider na afloop van je vakantie.

Smartphones, tablets, laptops, ze maken steeds vaker deel uit van de gemiddelde vakantiebepakking. Ideaal, even je mailtjes checken, een route uitstippelen of een leuk hotel zoeken op je vakantiebestemming.

Wees echter alert, de veelal "onbeperkt internetten"-abbo's van de Nederlandse en Vlaamse operators gelden alleen voor dataverkeer binnen de landsgrenzen. Zodra je in het buitenland zit gelden er al gauw heel andere tarieven waarbij bedragen van €5 en zelfs €8 per Mb geen uitzondering zijn. Een MB heb je zo binnen, na een paar foto's of filmpjes heb je al snel tientallen Mb's binnengehaald. Voordat je het weet heb je een rekening van honderden of zelfs duizenden Euro's op je mat liggen.

Let dus goed op en vermijd internetten via de roaming-provider in het buitenland. Er zijn steeds meer plekken beschikbaar waar je rustig (en vaak kostenloos) gebruik kunt maken van draadloze WIFI-plekken. Dit gaat even goed en is zelfs sneller dan het internetten via de telefoonprovider.

Ga je naar het buitenland zet dus voordat je de grens overgaat je dataverkeer via je operator UIT en doe hetzelfde met dataverkeer via een roaming-operator. Dit scheelt je een hoop ellende bij terugkomst na je vakantie. Enkele operators bieden de mogelijkheid om in het buitenland een maximumlimiet Mb's in testellen, maar dan heb je het nog steeds over zo'n €60 wat toch nog steeds een hoop geld is.

Hoe je je dataverkeer- en roaminginstellingen op je smartphone kunt veranderen zie je in dit filmpje van Vara's Kassa:Ger
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.