Spetses
#1
Hallo
Kennen jullie Spetses of zoals de Grieken op het eiland zeggen Spetsai ? Het is een klein (3x5 km) groen eiland dat net onder de "duim" van de Peloponessos ligt. Het eiland ligt ca 6 km van Kosta de havenplaats van waaruit je met de veerboot naar Spetsesstad vaart. Het aantal auto's op het eiland is gelimiteerd vandaar dat je beter te voet of per fiets kan oversteken. Een andere mogelijkheid is per vliegtuig naar Athene en dan per Flying Dolphin (draagvleugelboot of snelle katamaran) via o.a. Hydra in ca 3,5 uu naar Spetses. De laatste en moeilijkste mogelijkheid is per vliegtuig naar Athene en dan per taxi (200 km) naar Kosta en dan per veerboot.
Het eiland heeft niet veel toeristen omdat het geen internationale vliegveld heeft en dat men (gelukkig) niet weet waar het ligt. Voor de Nederlanders is het eiland "ontdekt" door de bemanningen van de KLM.
In de 60er en 70er jaren was Athene een stop-over plaats voor de vliegtuig bemanningen op weg naar het verre oosten en terug. In plaats van in het hete Athene de rustdagen door te brengen "ontdekte" men het mooie nog echt Griekse eiland. Op het eiland was het bovendien veel goedkoper vertoeven dan in Athene. Verschillende Nederlanders van die KLM bemanningen liggen op het eiland begraven. Het eiland heeft een stuk of 5 mooie stranden met steeds een restaurant erbij. Het vervoer naar zo'n strand kan per boot(je) of met de bus die over een deel van het eiland rijdt (twee keer per dag heen en twee keer terug). Er zijn voldoende hotels en pensions zelfs om er op de bonnefooi naar toe te gaan. Bij aankomst in het haventjeis er op de dapia een VVV die je aan een slaapmogelijk kunnen helpen. Ondertussen geniet je op de dapia van het kleurrijke havengebeuren op een van de terrasjes onder het genot van een uozo-tje of een frappee. Kortom een eiland met rust en zeer vriendelijke mensen.

Kalanichta
Tekemel
Zie foto van het haventje van Spetses

   
Quote


Berichten in deze discussie
Spetses - door Tekemel - 17 July 2011, 23:36
RE: Spetses - door Corry - 18 July 2011, 11:19
RE: Spetses - door robienne - 19 August 2012, 10:40

Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.