Multifunctionele olijfolie
#1
Even voor alle duidelijkheid: ik wil absoluut geen reklame maken voor dit bedrijf, ken ze niet eens, maar vond dit op een Duits forum.

Volgens de (helaas alleen Duitse) beschrijving kan je olijfolie werkelijk tegen alle kwalen gebruiken, van hooikoorts via stress tot hoge bloeddruk en galbulten toe Confused
Maar of het ook echt allemaal werkt?

Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.
Quote
#2
Toevallig heb ik op een afdeling gewerkt van de universiteit die daar onderzoek naar heeft gedaan. Er is een grote groep mensen die gedurende langere periode - denk aan minstens 10 jaar - veel olijfolie gebruikten bij hun voeding vergeleken met een zelfde soort groep die weinig of geen olijfolie gebruikte. En wat blijkt? De groep die gedurende langere tijd veel olijfolie gebruikte - en dan voornamelijk van de koude persing - was gemiddeld gezonder dan de groep die gedurende langere periode weinig of geen olijfolie gebruikte.
Dat komt voornamelijk door bepaalde types onverzadigde vetten die er in zitten. Dat beschermt onder andere tegen hartkwalen. Verder zijn er heel veel theorieën over nog meer stoffen die andere beschermende werkingen zouden hebben maar dat zijn - het woord zegt het al - veelal theorieën die (nog) niet deugdelijk bewezen zijn. Olijfolie is goed voor de gezondheid, dat is in elk geval waar! Maar zoals met alle voeding moet je er geen kilo's van eten want dan gaat het effect weer verloren door de overmaat aan calorieën die je binnenkrijgt.
Dit was het wetenschappelijke praatje van deze week!
Groet, Els
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)

Jouw forum-permissies
Je mag geen discussies starten.
Je mag geen reacties plaatsen.
Je mag geen bijlagen posten.
HTML staat aan.
MyCode staat aan.
Smilies staan aan.
[img]-code staat aan.