Γιουβέτσι
#1
Benodigdheden (3-4 personen)
• αρνί - lamsrumpsteak lamsboutsneden (2 stuks)
• ελαιόλαδο - olijfolie
• κρεμμύδι - ui (2-3 stuks)
• σκόρδο - look (3-4 teentjes)
• αλάτι - zout
• πιπέρι - peper
• ρίγανη - oregano
• χυμός λεμονιού - citroensap
• ξερό άπορο κρασί - droge witte wijn
• δάφνη - laurierblaadje (2 stuks)
• ζωμός κοτόπουλου - kippebouillon (blokje)
• ψιλοκομμένες ντομάτες - gehakte tomaten (karton of blik)
• τοματοπολτός - tomatenpuree
• κριθαράκι - Griekse pasta (1/3 pakje)
• θρυμματισμένο τυρί - gemalen gratin-kaas

Bereiding
Het lamsvlees in stukjes snijden, besprenkelen met citroensap en witte wijn en kruiden met peper en zout. Het vlees een beetje laten intrekken.
In olijfolie de stukjes vlees samen met de versnipperde ui en look lichtjes aanbakken. De gehakte tomaten en ca. twee koffielepels tomatenpuree toevoegen en rondroeren. Eventjes opwarmen en vervolgens ongeveer 50 cl. kippebouillon (opgelost blokje in heet water), laurierblaadjes, oregano en Griekse pasta toevoegen.
Het geheel in een vuurvaste schaal leggen en afdekken met aluminiumfolie.
Ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C plaatsen.
De schotel uit de oven halen en de aluminiumfolie verwijderen van de schotel. Een laagje gemalen kaas bovenop de pasta strooien en terug in de oven onder de grill plaatsen zodanig dat een krokant korstje verkregen wordt.
De schotel een vijftal minuutjes laten afkoelen waardoor de pasta eveneens wat zal opstijven en de porties gemakkelijker verdeeld kunnen worden.

Opmerking:
Griekse pasta absorbeert vocht, dus maak uw schotel nat genoeg om betonkoek te vermijden.

Καλή όρεξη!
[Afbeelding: 29gk4g3.jpg]
Quote
#2
Dat ziet er lekker uit Markos, met een glaasje ploumariou erbij mag je me altijd uitnodigen...

[Afbeelding: 2s8mj35.gif]

Quote
#3
ook dit ziet er goed uit Markos

groeten ger
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)