17 September 2011, 19:18
Deze week kwam ik al zappend over de Griekse satellietzenders een kookprogramma tegen op ANT-1 waar een nogal eigenaardige streeklekkernij werd getoond.
Als ik het goed begreep worden op zee allerlei "fruit du mère" (garnaaltjes, mossels, kleine visjes enz.) gewoon onbereid in een fles gedaan en zo vervolgens wekenlang in de brandende zon gelegd. Na verloop van tijd komt er een breiachtige substantie uit waar de streekbewoners nogal gek op bleken te zijn. Zelf kan ik mer er niets bij voorstellen, die ingedriënten zullen toch eerder bederven lijkt me. Zag er overigens ook niet erg smakelijk uit maar dat terzijde.
Ik vraag me af of iemand deze "specialiteit" kent en weet hoe het heet (begint volgens mij met een "s"). Of misschien al zelf heeft geproefd?
Als ik het goed begreep worden op zee allerlei "fruit du mère" (garnaaltjes, mossels, kleine visjes enz.) gewoon onbereid in een fles gedaan en zo vervolgens wekenlang in de brandende zon gelegd. Na verloop van tijd komt er een breiachtige substantie uit waar de streekbewoners nogal gek op bleken te zijn. Zelf kan ik mer er niets bij voorstellen, die ingedriënten zullen toch eerder bederven lijkt me. Zag er overigens ook niet erg smakelijk uit maar dat terzijde.
Ik vraag me af of iemand deze "specialiteit" kent en weet hoe het heet (begint volgens mij met een "s"). Of misschien al zelf heeft geproefd?