Eten
#1
[Afbeelding: smdjcy.jpg]

wie weet de naam van dit eten. Wij kregen het vorig jaar ter gelegenheid van Maria Hemelvaart in Vouliotes Samos.

Ik heb de naam gekregen van de eigenaar van het appartement en het opgeschreven op een kladje maar..........................Blush
Rien's signatuur
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




lovegreece
Quote
#2
Nou Rien, het ziet er niet echt smakelijk uit... Heb je ervan gegeten? Waar smaakte het naar?
Wij hebben met Pasen wel al eens Magiritsa te eten gekregen, een soep van ingewanden. Zag er net zo onsmakelijk uit en ik vond het niet echt lekker.
[Afbeelding: vzuid3.jpg]
Mieke's signatuur greeksmiley2:
Quote
#3
Het is vlees met bloem en men maakt het al een dag vooraf. Bij het uitgaan van de kerk gaat iedereen langs het huis waar dit werd uitgedeeld samen met een homp brood. Vervolgens naar het dorpsplein waar iedereen "genoot" van het eten. Het was absuluut niet vies en heel goed te eten en het smaakte naar ragout.
Rien's signatuur
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




lovegreece
Quote
#4
Beste Rien, het is zeker niet vies en niet van ingewanden. Het is schouder van het lam, ach.... Kijk eens op google met "magiritsa".
De "y" is de gamma (g). Je vindt zelfs het recept. Kali orexi. Cor.

Quote
#5
(05 October 2011, 23:59)Cor Nieuw Vennep schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Beste Rien, het is zeker niet vies en niet van ingewanden. Het is schouder van het lam, ach.... Kijk eens op google met "magiritsa".
De "y" is de gamma (g). Je vindt zelfs het recept. Kali orexi. Cor.

dank voor je hulp Cor maar het is zeker geen magiritsa. Dit eten was veel vaster van samenstelling en de naam komt ook niet overeen met wat ik toen heb opgeschreven
Rien's signatuur
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




lovegreece
Quote
#6
Dit is giorti. Stoofpot met veel granen en beetje vlees. Wordt een hele nacht gestoofd. En vervolgens 's morgens uitgedeeld en opgegeten
Quote
#7
(06 October 2011, 18:41)Dirk schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Dit is giorti. Stoofpot met veel granen en beetje vlees. Wordt een hele nacht gestoofd. En vervolgens 's morgens uitgedeeld en opgegeten

Geweldig Dirk, dit is de juiste naam voor het gerecht. Dank!
Rien's signatuur
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




lovegreece
Quote
#8
(06 October 2011, 18:41)Dirk schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Dit is giorti. Stoofpot met veel granen en beetje vlees. Wordt een hele nacht gestoofd. En vervolgens 's morgens uitgedeeld en opgegeten

nee,

fout fout fout. Dit nl een soep welke na de nachtmis met pasen wordt opgedient. bestaat uit ingewanden zoals niertjes, lever etc van het pas geboren lam en spinazie. Is heerlijk!!!
Quote
#9
Kikkererwten!
Quote
#10
(06 October 2011, 20:30)Rien schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




(06 October 2011, 18:41)Dirk schreef:
Forummededeling: De links en/of foto's in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.




Dit is giorti. Stoofpot met veel granen en beetje vlees. Wordt een hele nacht gestoofd. En vervolgens 's morgens uitgedeeld en opgegeten

Geweldig Dirk, dit is de juiste naam voor het gerecht. Dank!

Volgens mij is het goede antwoord al gegeven.Undecided
Groet,
John;)

Quote
#11
Het gerecht is idd yorti. Wordt gemaakt van een volledige geit, heel veel uien en water. Tot wordt de hele nacht boven open vuur geprutteld. Vervolgens worden alle botjes verwijderd, tip draag handschoen want heet!. Daarna gaat er een variatie van granen in. alles is dan klaar tegen dat de gelovigen 's morgens na de mis hun portie komen halen. Ik vind het veeeeel lekker en heb vaak mee yorti bereid in Kokkari.
Quote
#12
Volgens mij worden hier de reacties een beetje door elkaar gehaald. Eerste foto van Rien, gaat dus om Jiorti bij Maria Hemelvaart. Is dit iets wat alleen op Samos wordt gegeten?
( Niet dat ik nou echt jaloers ben hoor, ha, ha tziet er nou niet echt lekker uit, maar ben wel nieuwschierig)

Tweede oto van Mieke, Magiritsa bij Pasen met de ingewanden en spinazie etc.
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)