GriekseWijnWeken maart 2012 op Kythira
#1
    Persbericht 11 oct. 2011.
Griekse Wijn Weken 2012
De opkomst van Griekse kwaliteitswijnen is onstuitbaar. De Griekse wijnsector heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een serieuze concurrent van de gevestigde wijnlanden, binnen en buiten Europa. Door deze metamorfose hebben de Griekse wijnmakers zich bevrijd van het vastgeroeste imago van doorgaans eenvoudige, goedkope wijnen. Deze wijnen (retsina!)blijven bij veel consumenten onverminderd populair, maar de laatste tientallen jaren staan in het teken van een herontdekking van vergeten, inheemse druivensoorten. Het spreekt tot de
verbeelding dat sommige van deze druivensoorten al werden benut
in antieke tijden! Zowel de beginnende wijnliefhebber als de gevorderde connaisseur kan zich nu in het voorjaar van 2012, tijdens de Griekse Wijn Weken, laten verrassen door de hoge kwaliteit van deze nieuwe oude wijnen.

Waar en wanneer?
Op Kythira, een van de meest natuurrijke eilanden, gelegen net ten zuiden van de Pelopponnesos. De thuis-basis van deze wijnweken is het centraal gelegen, comfortabele guesthouse “Xenónas Fos chè Chóros”. Gastvrijheid op maat, ver weg van het massatoerisme. Er is bewust gekozen voor de periodes 17 tot 23 & van 24 tot 30 maart 2012 omdat de natuur in Zuid-Griekenland dan volop in bloei staat met vele wilde bloemen en kruiden.

Wie is de mentor? Kees Wesseling,
Griekenland deskundige, specialist in Griekse wijn,
smaakmaker en eigenaar van Savoir Vivre brengt deze metamorfose “zintuiglijk” tot leven via 6-daags wijn-symposium. Kees heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van de internationale keuken, sinds 1987 wijndocent, -promotor aangevuld met de titels “Register Vinoloog v/d Wijnacademie” & “Liquorist v/d Wijnacademie”. Hij heeft ruim twee jaar gewoond en gewerkt op het eiland Kythira. Momenteel werkt hij aan een actuele, relevante Griekse Wijngids.

Hoe? Tijdens het afwisselende programma krijg je, via dagelijkse wijn-spijs proeverijen, een duidelijk beeld van de ontwikkeling van Griekse kwaliteitswijnen. Deze proeverijen doe je zowel bij de Xenónas als bij diverse restaurants op het eiland. De wijnen van alle Griekse wijngebieden komen aan bod, samen met bijbehorende regionale gerechten. Ook proef je wijn, grappa en lokale specialiteiten tijdens een bezoek aan producenten van het eiland zelf. Per dag is er minimaal één dagdeel vrij.


Inschrijven kan nu: Prijs per persoon €. 695,00, exclusief reiskosten.
Inclusief verblijf in guesthouse, dagelijks ontbijt, 6 x lunch, 6 x diner, alle wijnen en
6 dagen autohuur. Diensten van de mentor. Maximaal 12 deelnemers.

Het exacte programma ontvangt je in januari 2012.

Voor verdere informatie en/of een reisvoorstel met prijsindicatie kunt je contact opnemen met: Albert@eengriekseiland.nl of Anita@eengriekseiland.nl
Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)