Grieksegids nieuws
waar op Samos?
#1
Enkele keren ben ik op Samos geweest maar om direct weer door te varen naar een ander eiland.
Dit jaar wil ik meer van Samos zien. Alleen de indruk die ik heb gekregen was een druk eiland met veel toeristen. Heeft iemand tips welke kant van het eiland je moet zijn als je niet in te veel drukte wil zitten maar wel in een dorp waar je wat kan eten en drinken. In de buurt van de zee.
Quote
#2
Nou dan ben je hier aan het goede adres. Kom je met een zeilboot of doe je eiland-hoppen?
De vier grote toeristenplaatsen zijn Samos-stad, Pythagorion, Kokkari en Votsalakia. Daarbuiten zie je wel toeristen maar niet zoveel. Auhentieke sfeer vind je bijvoorbeeld in Drakei, van waar je kunt wandelen naar stranden als Mikro Seitani. Lekker eten tussen een mix van toeristen en locals kun je in Bella Vista in Pevkos of in Balos. En als je een echt Grieks dorpscafé wilt bezoeken moet je naar de oude dame Maraki in Koumeika. Maar die spreekt alleen Grieks!
Wandelen kun je te kust en te keur. Koop een boekje bij de ANWB of de betere boekhandel en volg de routes die daar beschreven worden. De natuur is overweldigend. Vooral in mei.
Wij kwamen er een keer in mei en het was liefde op het eerste gezicht. Nu hebben we het geluk dat we een huis op het eiland hebben. We zitten af te tellen tot we er weer naar toe gaan.
Quote
#3
Ik vond Kokkari erg leuk. Zee en (kiezel)strand en een gezellig maar niet superdruk dorpje. Vanaf Kokkari kun je leuke trips maken met een auto maar ook wandelen is goed te doen. Pythagorion is leuk om te bezoeken, maar ik vond het persoonlijk te druk en te toeristisch.
greece67's signatuur zwaaivlag
LIVE YOUR LIFE! YOU ONLY HAVE ONE!

Quote


Ga naar forum:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)